Impulsivnost

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
damar23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2005 11:38 pm

Impulsivnost

Post od damar23 »

Oduvek sam bio impulsivan. Ne znam zasto. Da li je do karaktera ili uzrok lezi negde u detinjstvu, ali u svakom slucaju analizirao sam sebe zadnjih godina i dosao do zakljucka da osim povremene sexualne neefektivnosti koren mozda lezi u nekim nerazresenim emotivnim vezama sa izvesnim ljudima.

Posto sam pripadnik teorije zdravlja, manje psiholoskog (psihoterapeutskog) nacina lecenja (jer sam video da mi razgovor nista posebno nije pomogao osim sto me je duhovno smirio) da li postoje (a verovatno da) odredjeni uzroci nervoze u ishrani i jos necemu sto nesvesno radim?

Zasto i kako impulsivnost uopste leciti? Primetio sam da sam posle sexualnog odnosa dosta smireniji, ali sta raditi u onim ostalim trenutcima, a da bude zdravo po okolinu sa kojom zivim? Cesto pricam ono sto ne treba, cesto se ponasam da se sam sebe posle postidim. Dosta burno reagujem i svestan sam toga.

Sta je sve potrebno za zivot bez ikakve nervoze u ovom vremenu u kome trenutno zivimo?

Hvala puno,
DmR
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

vasa

Post od vasa »

mislim da si na dobrom putu-prva stvar je da pokusas upoznati samog sebe u podsvesti a druga da prihvatis sebe onakvog kakav si-to je velika stvar asvaki razgovor sa ljudima makar i onim sto u njih nemas poverenja ce ti otvarati samog sebe-bio sam kod psihologa koji mi je rekao da se sad setim neceg znacajnog sto mu nisam rekao-sto sam prikrio-i da tu trazim razlog svog nezadovoljstva.DA-to je to-treba citati i pricati i imati poverenja- da bi upoznao sebe moras upoznavati druge i rezultati ce se videti-neznam koliko imas godina-ima znacenja al ne iskljucivo.Pozdrav i srecno.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Mozda si prosto i takvog temperamenta.
Mislim da bi ti sport bio od velike koristi da ublazis svoju narav - tako da bi to koristilo i tebi i kao onima koji zive sa tobom.

A sport sam izaberi - svakako onaj koji ti odgovara. Redovnost bavljenja sportom je veoma vazna.

Pored sporta, i ti sam se potrudi da nekako kontrolises ili ublazis svoju impulsivnost (sa godinama covek treba da postaje mudriji i veci diplomata u odnosu sa ljudima).

Mislim da si i samom ovom temom vec zapoceo neke promene u sebi.
Pozdrav
danka
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

bilo bi korisno i da uzimas komplex vitamina B
damar23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 14, 2005 11:38 pm