Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pozdrav svima Mene ova ankcioznost smara uzas uz to sam i agorafobican ne pijem nista od lekova jedino pola neke tabletice za smirenje samo ako je bas potrebno al retko ankcioznost sam verovatno nasledio od mamine rodjene sestre posto je i ona ankciozna al se lako nosi sa time posto ima vec 15 godina mislim da je cak i njej tata patio od ankcioznosti al bio je alkoholicar pa se nije toliko primecivalo ja sam da kazem nov u ovome naucio sam malo da se kontrolisem ali me nervira sto stalno mislim da mi nesto fali i da sam bolestan uvek imam tako neke opsesivne misli i nije mi problem da izadjem napolje ili da idem negde ako idem kolima onda znam da imam brz prevoz u slucaju da mi se nesto "lose" desi znam da mi se ne moze nista lose desiti od ankcioznosti al opet ... ne znam dal da posetim nekog psihijatra sta mi je ciniti ? hvala unapred! Sale
lesax96 napisao:Pozdrav svima Mene ova ankcioznost smara uzas uz to sam i agorafobican ne pijem nista od lekova jedino pola neke tabletice za smirenje samo ako je bas potrebno al retko ankcioznost sam verovatno nasledio od mamine rodjene sestre posto je i ona ankciozna al se lako nosi sa time posto ima vec 15 godina mislim da je cak i njej tata patio od ankcioznosti al bio je alkoholicar pa se nije toliko primecivalo ja sam da kazem nov u ovome naucio sam malo da se kontrolisem ali me nervira sto stalno mislim da mi nesto fali i da sam bolestan uvek imam tako neke opsesivne misli i nije mi problem da izadjem napolje ili da idem negde ako idem kolima onda znam da imam brz prevoz u slucaju da mi se nesto "lose" desi znam da mi se ne moze nista lose desiti od ankcioznosti al opet ... ne znam dal da posetim nekog psihijatra sta mi je ciniti ? hvala unapred! Sale
Poseti obavezno psihijatra čim se osećaš loše. Ja sam užasno depresivan već više od godinu i po dana i tek danas sam se rešio da posetim psihijatra, mada se iskreno kajem što to ranije nisam učinio. Znam da, što više odlažeš odlazak kod psihijatra, osećaš se sve gore i gore. Smatram da se psihijatru treba obratiti na vreme i za najmanji problem što se psihe tiče, jer bolje je na vreme početi terapiju, inače bi se zdravlje moglo pogoršati ako sve više i više odlažeš posetu. Reci mi, da li zbog anksioznosti imaš problema sa gubitkom težine?
Mene je depresija prosla nego me nervira sto tako uvek mislim da mi nesto fali i imam strah da ce mi se nesto lose desiti stalno najvise mi je problem sad prelaz prolece-leto kad mi alergija proradi jos me panika nekad savata pa se uspanicim da cu prestati disati klasika al dobro ... nemam problema sa tim visok sam 1.77 tezak 82. kile treniram rvanje i kikboks svaki dan imam treninge sve super sto se tice toga najveci mi je problem ici napolje pogotovo peske i malo dalje od kuce onda se uspanicim da ce mi biti lose pa nmg brzo da pobegnem kuci itd itd
lesax96 napisao:Mene je depresija prosla nego me nervira sto tako uvek mislim da mi nesto fali i imam strah da ce mi se nesto lose desiti stalno najvise mi je problem sad prelaz prolece-leto kad mi alergija proradi jos me panika nekad savata pa se uspanicim da cu prestati disati klasika al dobro ... nemam problema sa tim visok sam 1.77 tezak 82. kile treniram rvanje i kikboks svaki dan imam treninge sve super sto se tice toga najveci mi je problem ici napolje pogotovo peske i malo dalje od kuce onda se uspanicim da ce mi biti lose pa nmg brzo da pobegnem kuci itd itd
Bez obzira što te je depresija prošla, idi kod psihijatra zbog straha koji osećaš. Mene, uglavnom, više depresija muči nego strah. A šta piješ za smirenje?
Joj mene je depresija mucila prosle godine kad me je tek pocinjalo tresti ... Nisam iz kuce provirio 3 meseca uzas amm uglavnom pijem one relax to je na biljnoj bazi neka glupost to kad se osecam uznemireno i tako to a kad bas bas ne mogu da se iskontrolisem uzmem cetvrtinu promazepana to me opusti bas dobro al jako retko to uzimam mozda jednom u 2 meseca jel znas ti mozda neki dobar lek za to da pomaze ?
Ne vredi puno da vam obojici kazem da se ne osecate ni malo manje vrednim ili sta znam kakvim zato sto vam eto nesto fali---jooooj koliko njih ima sto im i vise fali pa zive sasvim lepo. Sto vise mislis o tome bice ti gore-zato sto vise trenirajte,druzite se,nadjite dobrog sagovornika na bilo koju temu,sve sve samo se ne zatvarajte u sobu-kao sto si imao slucaj nekad. DA tesko je sam napraviti izlazni korak ali trazite u okruzenju osobu koja ce vas razumeti i pricajte slobodno o svojim problemima--ma koje prirode oni bili. Net nije los kad nam je neprijatno pricati nekom al nije bas isto kao naci prijatelja,rodjaka,kolegu,devojku,ma nekad i stranac moze vise da vas razume nego neko od roditelja.
ZATO OTVORITE DUSU a ako idete neuropsihijatru-to je bezuslovno da kazes sve sto te muci, jer postoji u nama neki uzrok za takve vrste tegoba.NECIM NISMO ZADOVOLJNI A NEDA NAM SE RESITI PROBLEM.Mladi ste i ne prepustajte da vam se otima zivot,jaci ste vi sigurno..SAMO GLAVU GORE
SRECNO
Hvala vaso u pravu si ja sam uglavnom u stanu sa devojkom ili za kompom ako ne treniram keva mi je kao drugarica pa sa njom pricam o svemu takodje i tetka (njena rodjena sestra) ona je takodje ankciozna vec duze vreme pa sa njom pricam o svemu sad sam poceo malo po malo da idem sa devojkom da prosetam nekako se nateram i vec osecam da mi je bolje