Ima li neko ovo~curenje iz nosa~

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Andrea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 24, 2004 3:13 pm

Ima li neko ovo~curenje iz nosa~

Post od Andrea »

Vec godinama se borim sa ovim problemom,dok sam bila mladja nije bio u tolikoj meri izrazen,ali sada sa mojih 26 godina mi postaje prava nocna mora.
Curenje iz nosa od jutra do veceri,da ne pominjem koliko su neprijatne sutuacije kada ne ispustam maramicu iz ruke gde god se nalazim,neprijatno se osecam.
Nisam vrsila analize alargija jer znam da je ovo nasledno,svi u familiji sa mamine strane to imaju,opisala bih to kao OSETLJIVE sluznice.
Ima li neko slican problem,ovo postaje otezavajuce za normalan rad i zivot,sto curi niz nos,sto niz grlo pa moram non-stop do toaleta da ispljunem sadrzaj. :cry:
Postoji li nesto sto moze da ublazi problem,neki lek ili sprej za zasusivanje sluznica...
MOLIM vas pomozite :(

Andrea
kaspar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 04, 2004 12:24 pm

Isti problem

Post od kaspar »

Imam isti problem u poslednje dve godine. Nos mi uglavnom curi u prepodnevnim i vecernjim satima kada u roku od dva sata napunim po dve maramice, ne racunajuci odlaske u kupatilo kada dodatno izbacujem sadrzaj iz nosa. Specijalista za ORL iz mog mesta kaze da je u pitanju alergijski rinitis i da je potrebno uraditi niz tzv. alergo-testova da bi se posle izvesnog vremena konacno utvrdilo na sta sam alergican. Mislim da se moramo odluciti da uradimo te alergo-testove.
Milan
Andrea
Novi član
Novi član

Post od Andrea »

Hvala na odgovoru,vec sam pomislila da mi niko nece odgovoriti. :wink:

U pravu si da ipak moramo uraditi alergo-testove,kod mene je problem sto u skorije vreme to necu biti u stanju da uradim jer imam previse posla i obaveza,ali svakako cu otici cim mi se prvi slobodan trenutak ukaze.
Sta ce biti ako ni na sta nisam alergicna? :-?

Andrea
kaspar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 04, 2004 12:24 pm

Odgovor

Post od kaspar »

Andrea napisao:Hvala na odgovoru,vec sam pomislila da mi niko nece odgovoriti. :wink:

U pravu si da ipak moramo uraditi alergo-testove,kod mene je problem sto u skorije vreme to necu biti u stanju da uradim jer imam previse posla i obaveza,ali svakako cu otici cim mi se prvi slobodan trenutak ukaze.
Sta ce biti ako ni na sta nisam alergicna? :-?

Andrea
U prvom trenutku pitanje kojim si zavrsila poruku coveka uplasi. Zaista, sta ako nije alergija. Ipak, kroz razgovor sa specijalistom za ORL iz mog mesta sam zakljucio da je ipak u pitanju alergija ali je samo pitanje sta je uzrok. Od mog lekara sam dobijao Flonidan i Aerius preparate koje sam upotrebljavao i problem je bio resen dok sam pio te tablete. Nos je u tom periodu bio suv. Ponekad upotrebim maramicu. Zaista divan osecaj. Problem je u tome sto ovi preparati suzbijaju posledice ali ne i uzrok problema.
Ipak, mislim da se moraju uraditi ti testovi i videti sta je uzrok.

Pozdrav
Milan
Andrea
Novi član
Novi član

Post od Andrea »

Hvala ti puno,ipak postoji olaksica makar sa lekovima koji suzbijaju problem.
Uradicu alergo testove da nadjem vise taj uzrok...mada poslednjih par dana nema curenja,ponekad naidje period da se smiri...ali samo privremeno :-?

Ah resicemo to :D
minajas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 5:07 pm

Post od minajas »

imam isti problem: kijanje i vodenast, chist sekret iz nosa, ekstreman u vechernjim i ranim jutarnjim satima, bris sterilan, alergijski testovi negativni
dijagnoza: vazomotorni rinitis
u prevodu: nema leka
Odgovori