Ima li neko autoimuni poremećaj ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ima li neko autoimuni poremećaj ?
Mučim muku sa sporednim efektima leka što pijem za moju bolest ( pronizon), pa ako neko ima sličnih problema , molim da mi se javi ! Hvala!
autoimuni poremećaj
Postoje brojna, nezeljena dejstva.Koje ti probleme imas i koja je bolest u pitanju.Smanjenjem i ukidanjem terapije kao i zamenom leka(kad lekari zakljuce da je vreme da zamene pronizon),mislim da bi sve to trebalo da se svede na normalu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
pronizon
Imam autoimuni hepatitis i godinu dana pijem pronizon. Kako sam shvatila doktore, nema šansi da mi zamene lek. Piću ga još dosta dugo. Treba polako da mi smanjuje dozu dok ne dožu do neke minimalne koja će mi održavati normalno stanje. Apetit mi je nenormalno velik, bubuljice mi iskaču na sve strane, natečena sam ko balon, umorna sam često , a ne znam da li da i neke psiho - simptome pripišem leku - depresija, slaba koncentracija, nervoza. Ili mi je već dosta bolesti pa je od toga. Na internetu sam saznala da u svetu daju neki drugi lek pored pronizona, koji nema ovakve sporedne efekte, da bi se pronizon pio u manjim količinama, ali kako da ja nateram doktora da mi da taj drugi lek ? Reći će mi da ovi u inostranstvu nisu pametniji od nas !
To sto doktori nece da zamene lek,to je u interesu tvog zdravlja.Pronizon je jako dobar lek i deluje u sirokom spektru bolesti ali koliko sam shvatila,dok se ne postignu zadovoljavajuci rezultati nista od promene leka.Koliko je dobar toliko ima i losih strana.Psiho promene,kako kazes, mogu da se pripisu dugom lecenju,kao i ponekad malo sporije ozdravljenje,zato glavu gore i jednostavno se pravi kao da ga ne pijes.Nerviranje je cudo.Sto se tice lecenja ovde i u inostranstvu,mislim da zaostajemo,ali ne kada su same terapije u pitanju,ovde se te bolesti lece kao i svuda u svetu.Jedino sto mozes je da se posavetujes sa svojim doktorima u vezi tih bubuljica i jos ponekih pojava koje ti smetaju.I ponovo smanjiti nerviranje je jedan od nacina pomoci sebi da brzo ozdravis.Sve promene ce proci cim ozdravis a to je najvaznije i najbitnije.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Slazem se sa ovim sto je rekla Katarinna, i samo bih da te pitam, da li vodis racuna o iskrani? Svaka promena na kozi je znak da se jetra muci, pa bi bilo dobro obzirom na postojecu bolest i lekove koje uzimas, da postedis svoj organizam dodatnim "trovacima" -hranom, koja jos vise opterecuje jetru.
Pozdrav, Majja
Pozdrav, Majja