ovo je samo skretanje paznje na moje pitanje na podforumu gastroenterologija
http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... 35483.html
ja smatram da je pitanje validno, bar mi se tako cini, u smislu odrzavanja zdravlja i prevencije.
cudi me da za dvadesetak dana nema ni jednog odgovora, i pitam se da li je stvar u tome da nema
strucnih za tu temu koji bi dali adekvatan odgovor, ili ima takvih clanova foruma, ali im se pitanje
cini nevaznim ?
molim moderatora da ovo skretanje paznje ostavi vidljivo bar jedan dan na stranici.
ima li na forumu upucenih u gastroenterologiju ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: ima li na forumu upucenih u gastroenterologiju ?
Nema gastroeneterologa, ako ste na njih mislili. Pitanje koje ste postavili je zanimljivo, ali ne sa gastroenterološke, koliko sa antropološke strane
Hemoroidi zvanično nemaju veze sa "pozom" u kojoj se obavlja defekacija, nego sa redovnošću stolice, konzistencijom stolice, vrstom ishrane, naslednom slabošću zidova hemoroidalnih venskih spletova...
Ako pogledate "nagib" rektuma i završnog dela kolona, biće Vam jasno da između onoga što zovete "skijaškom pozom", čučanja i sedenja nema puno razlike:

Inače, sećam se šale koju sam napravio pre 20-ak godina kao student u studentskom domu, imali smo slične probleme sa prljavim WC šoljama koje su iza sebe ostavljali u zajedničkom WC-u budući "akademski građani", pa se onda pojavila klasifikacija studenata na "skijaše" (koji to obavljaju u pozi skijanja, svaka im čast na snazi u nogama, meni bi popustila kolena u kritičnom trenutku!
, zatim tu su bili "planinari" (penju se na WC šolju, pa čuče na njoj, jednom smo zatekli polomljenu WC šolju i mao krvi na njij, nekoga je planinarenje skupo koštalo...) i kao najveća populacija, tu su bili "novinari" - nosili su ogromnu BORBU ili slične novine i polagali ih na obod šolje. E, onda sam ja izmislio i 4. grupu, za koju sam čuo da se kasnije i STVARNO pojavila, to su "surferi", ljudi koji lepo imaju svoju dasku i rešena stvar!
Sve najbolje!

Ako pogledate "nagib" rektuma i završnog dela kolona, biće Vam jasno da između onoga što zovete "skijaškom pozom", čučanja i sedenja nema puno razlike:

Inače, sećam se šale koju sam napravio pre 20-ak godina kao student u studentskom domu, imali smo slične probleme sa prljavim WC šoljama koje su iza sebe ostavljali u zajedničkom WC-u budući "akademski građani", pa se onda pojavila klasifikacija studenata na "skijaše" (koji to obavljaju u pozi skijanja, svaka im čast na snazi u nogama, meni bi popustila kolena u kritičnom trenutku!

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.