Ožiljci od lasera - koža bez pigmenta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Boxi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 9:56 pm

Post od Boxi »

Pre 5 meseci sam išla kod dermatologa na uklanjanje kapilara laserom. Tada sam koristila Garnier sredstvo za samopotamnjivanje, ali doktor je rekao da to "ništa ne smeta". Nažalost, prilikom trećeg tretmana ostala su mi dva ožiljka u vidu kvadrata u okviru kojih je koža potpuno bez pigmenta. Pokušavala sam sve (da mažem ove bele površine različitim sredstvima za samopotamnjivanje, sunčam ih itd.) ali ništa ne pomaže - jednostavno, koža nema pigmenta.
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Ne mojte sebe kriviti......Garnier nije prouzrokovao oziljke vec laser,cije dejstvo se i sastoji u izazivanju opekotina, koje je se nekada na zalost mogu zavrsiti nepozeljnim oziljcima.Oziljak je trajna promena ,tako da je i depigmentacija dozivotna.Ipak,postoje izvesna sredstva koja to mogu maskirati,te se obratite dermatologu za preporuku.
Boxi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 9:56 pm

Post od Boxi »

anen napisao:Ne mojte sebe kriviti......Garnier nije prouzrokovao oziljke vec laser,cije dejstvo se i sastoji u izazivanju opekotina, koje je se nekada na zalost mogu zavrsiti nepozeljnim oziljcima.Oziljak je trajna promena ,tako da je i depigmentacija dozivotna.Ipak,postoje izvesna sredstva koja to mogu maskirati,te se obratite dermatologu za preporuku.
Hvala na odgovoru. :wink: TOGA SE I PLASIM - DA MI OŽILJAK OSTANE ZAUVEK! Naravno da ne krivim sebe - vec dermatologa koji mi je laserom izazvao oziljke!
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Dermatolog jeste kriv zato sto Vas pre intervencije nije upozorio o mogucim komplikacijama.Svaka procedura osim zeljenih rezultata,cesto zna da nam ne ispuni ocekivanja,da nas razocara ili pak razbesni.
Zato svako od nas ima pravo da zna u sta se upusta.
Odgovori