Ožiljci od lasera - koža bez pigmenta
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pre 5 meseci sam išla kod dermatologa na uklanjanje kapilara laserom. Tada sam koristila Garnier sredstvo za samopotamnjivanje, ali doktor je rekao da to "ništa ne smeta". Nažalost, prilikom trećeg tretmana ostala su mi dva ožiljka u vidu kvadrata u okviru kojih je koža potpuno bez pigmenta. Pokušavala sam sve (da mažem ove bele površine različitim sredstvima za samopotamnjivanje, sunčam ih itd.) ali ništa ne pomaže - jednostavno, koža nema pigmenta.
Ne mojte sebe kriviti......Garnier nije prouzrokovao oziljke vec laser,cije dejstvo se i sastoji u izazivanju opekotina, koje je se nekada na zalost mogu zavrsiti nepozeljnim oziljcima.Oziljak je trajna promena ,tako da je i depigmentacija dozivotna.Ipak,postoje izvesna sredstva koja to mogu maskirati,te se obratite dermatologu za preporuku.
Hvala na odgovoru.anen napisao:Ne mojte sebe kriviti......Garnier nije prouzrokovao oziljke vec laser,cije dejstvo se i sastoji u izazivanju opekotina, koje je se nekada na zalost mogu zavrsiti nepozeljnim oziljcima.Oziljak je trajna promena ,tako da je i depigmentacija dozivotna.Ipak,postoje izvesna sredstva koja to mogu maskirati,te se obratite dermatologu za preporuku.