leđa ili nešto drugo?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
marija_19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 21, 2009 3:02 pm

leđa ili nešto drugo?

Post od marija_19 »

jučer me počelo boliti u leđima oko lopatica. bol traje 20ak sekundi i onda prestane. neko vrijeme se ne pojavljuje i onda opet. prvo me bolilo oko desne lopatice, pa se bol pojavila i u lijevoj strani (također oko lopatice i malo niže). bol je više probadajuća. dali to može biti od leđa ili pak od nečega drugoga? prije par dana bila sam sva mokra od trčanja, a puhao je jak vjetar, i još sam na propuhu sjedila, pa neznam može li to imati kakve veze? otišla bih kod doktora, ali sam u drugom gradu do kraja tjedna. drugih tegoba nemam, osim bolova u želudcu (pijem 7 dana tablete za želudac). već me pomalo brine to stanje...
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Re: leđa ili nešto drugo?

Post od bevana »

mene tako probada u lopaticama kada me "ubije " promaja.verovatno je to.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

Posto je i mene uhvatila promaja dali su mi da pijem diklofenak. Ali pre nego da dobijem taj lek, ja sam popila brufen. Sad me zanima da li se ova dva leka mogu uporedo piti jer meni protiv bolova pomaze samo brufen. :)
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
marija_19
Novi član
Novi član

Post od marija_19 »

mene je danas počelo s vremena na vrijeme u prsima boliti :(
neznam više šta da radim
popila sam tabletu za bolove, no neznam, djelluje ali slabo
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Sta vas konkretno boli i koliko?
Da li je bol svakodnevna?
Koliko dugo vas boli, nedelju dana, mesec dana...
Da li ste fizichki aktivni? Pominjete trechanje, da li to od skoro radite ili duze?
Da li vam je neko pokazao pravilno trchanje?
Da li ste promenili u skorije vremen fizichke navike?
Da li bolujete od neke druge hronichne bolesti?
Da li imate vishak kilograma?
Kakvu obucu koristite?

Bol oko lopatica koji pominjete je bila akutna mialgija, za koji mozete popiti diklofen, brufen nema potrebe da pijete, topla kupka, opushtajuca masaza, dobar san i nema vishe problema!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
marija_19
Novi član
Novi član

Post od marija_19 »

bol je počela prije nekoliko dana i najjača je oko lopatica i ispod njih, ali i sa lijeve strane na sred leđa otprilike.
nije konstantna bol, više kao neko probadanje i kada me probode zaboli me oko ramena isto :-? također ponekad i bol u lijevom stopalu
bol je svakodnevna, na momente uhvati pa traje po 10ak minuta i onda se smiri neko vrijeme i onda ispočetka
fizički jedino hodam dosta, nevježbam, netrčim, nebavim se nikakvim sportom, a ovo trčanje je bilo slučajno do stanice i to nekih 20 min sam trčala jer su promjenili vozni red vlaka
dosta vremena provodim sjedeći pred računalom, jer na fakultetu se bavimo obradom podataka pa ih dosta koristimo
kroničnih bolesti nemam, kao ni višak kilograma (na 173 imam 57 kg)
od obuće... hm... uglavnom patike, rijetko visoke pete
ponekad mi se javljaju vrtoglavice
bila sam na kolor dopleru arterija u vratu, nalaz je uredan
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Obratite se fizijatru, snimak vratne kichme i posle vezbama da vas obuchi fizioterapeut!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
marija_19
Novi član
Novi član

Post od marija_19 »

imam još jedno pitanje u vezi ove teme. bol je prestala, ali je meni u leđima ostala nekakva kvrga veličine jabuke. Ta kvrga je s lijeve strane, dosta nisko, otprilike malo višlje od pupka. na dodir ne boli jako, jedino kada ju stisnem. bila sam kod dr, rekla je da masiram pa ćemo vidjeti za tjedan dana. ima li tko kakvih saznanja šta to može biti?
Odgovori