Ileus!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ileus!
eh, meni treba pomoc,
znam shta je ileus i kakva je klinichka slika ali interesuje me, vrlo je bitno, da li moze da se tvrdi da je osoba koja je pred samu smrt od jedne vrste ileusa bila pod sepsom?
Tj da li se sepsa celog tela od toksina u organizmu podrazumeva kod nekog od oblika i vrsta ileusa?
Da li postoji nema satnica ili neki period koji se uzima kao siguran dda se sepsa javlja?
Hvala unapred!
znam shta je ileus i kakva je klinichka slika ali interesuje me, vrlo je bitno, da li moze da se tvrdi da je osoba koja je pred samu smrt od jedne vrste ileusa bila pod sepsom?
Tj da li se sepsa celog tela od toksina u organizmu podrazumeva kod nekog od oblika i vrsta ileusa?
Da li postoji nema satnica ili neki period koji se uzima kao siguran dda se sepsa javlja?
Hvala unapred!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Zavisi ako postoji strangulacija ili okluzija pa je kompromitovana cirkulacija u zidu creva to je mehanicki ileus i njegov prirodan tok je perforacija supljeg organa sa bakterijskim peritoneitisom i sepsom.Dok paraliticki i spasticki ileus nisu povezani sa vaskularnom okluzijom vec su neurovegetativni fenomeni.Sto se tice sepse nemaju nikakve satnice vec se dijagnostikuje na osnovu prisustva sledecih parametara pored manifestne infekcije: Tahikardija,tahipneja,povisena-snizena temperatura,leukocitoza-leukopenija u perifernoj krvi uz pojavu preko 10%mladih formi u krvnoj slici
- tamaraft
- Stalni član
hvala za ovo!
da li su takve osobe orijentisane i svesne? kad aje u pitanju mehanichki ileus i perforacija creva uz sepsu?
i josh pitanjce, u toku obdukcije naravno moze se utvrditi definitivan uzrok prekida u pasazi creva ali da li se moze izvrshiti i analiza sadrzaja koji je nadjen u crevima?
da li su takve osobe orijentisane i svesne? kad aje u pitanju mehanichki ileus i perforacija creva uz sepsu?
i josh pitanjce, u toku obdukcije naravno moze se utvrditi definitivan uzrok prekida u pasazi creva ali da li se moze izvrshiti i analiza sadrzaja koji je nadjen u crevima?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Nisu ni svesne ni orijentisane nego dehidrirane HD dekompenzovane i u prostraciji,sa plasiranim CVK,UK,braunilama na konjskim dozama potentnih antibiotika,inotropnih lekova,uz monitoring pritiska i arterijskog i centralnog,saturacije gasova i diureze obicno operisani i intubirani.tamaraft napisao:hvala za ovo!
Sto se tice obdukcije tamo mozes da se razmahnes i da utvrdis da li je opstrukciju izazvao tumor,adhezije,bride,volvulus,invaginacija,kompresija vaskularne peteljke i ostalo,a za pacijenta je kasno.
Jel ti studiras medicinu pa te sve ovo interesuje??
- tamaraft
- Stalni član
ja sam samo fizioterapeut kog mnogooooooo toga interesuje 
medicinu zavrshavam, shto bih ja rekla, vandredno i sama za sebe
Znachi osoba pred smrt od mehanichkog ileusa nije svesnaaaaaaaaaa!
Veliko hvala, shto bi rekao Rambo

medicinu zavrshavam, shto bih ja rekla, vandredno i sama za sebe

Znachi osoba pred smrt od mehanichkog ileusa nije svesnaaaaaaaaaa!
Veliko hvala, shto bi rekao Rambo

- tamaraft
- Stalni član
ahhaha a jel se priznaje shto sam secirala bube i ubijala kokoshke sekirom kad sam bila mala? 
meni je ipak drazi rad sa pacijentima u kinezi sali
izvini shto ti srushih san...avaj ...

meni je ipak drazi rad sa pacijentima u kinezi sali

izvini shto ti srushih san...avaj ...
- tamaraft
- Stalni član
a shto se seciranja tiche,
nisam imala bash obre progesore koji bi nam obezbedili zeRcove i golubove ko iz knjiga, sve sam ja to morala sama da ganjam i ubijam i seckam
Ziveo 29. novembar!
nisam imala bash obre progesore koji bi nam obezbedili zeRcove i golubove ko iz knjiga, sve sam ja to morala sama da ganjam i ubijam i seckam

Ziveo 29. novembar!