Igranje misica!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 25, 2016 2:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Igranje misica!
Da li je "igranje misica" simptom Amiotroficne lateralne skleroze.Vec nekoliko dana mi se to desava pa me zanima da li je to nekako povezano?
Re: Igranje misica!
Igranje mišića jeste simptom ALS-a ali daleko češće igranje mišića nema veze sa tom bolešću već se radi o sindromu benignih fascikulacija koji mogu imati različite uzroke... To stanje nije opasno
-
- Novi član
Uz to sta je jos simptom Als-a i da li imam razloga za brigu?
Topljenje mišića, progresivna slabost jedne grupe mišića koja se širi, problemi sa govorom, gutanjem... Krene sa nečim od toga, i praćeno je i igranjem mišića... Verujem da si sve to već guglao čim ti je als pao na pamet.
Ako je igranje mišića par dana unazad jedini problem koji imaš sve to treba je da malo batališ guglanje od teškim bolestima i da vidiš da li ima nešto da ispraviš (stres, malo sna, loša ishrana...)
Ako je igranje mišića par dana unazad jedini problem koji imaš sve to treba je da malo batališ guglanje od teškim bolestima i da vidiš da li ima nešto da ispraviš (stres, malo sna, loša ishrana...)
-
- Novi član
Nemam nista drugo sem igranja misica,ali ja sam izgleda previse guglovao pa sam pronasao i da je to simptom ALSA mada pise da su takve fascikulacije tesko uocljive.Pa sta mpgu da preduzmem zbog ovoga,da li je to mozda nedostatak nekog minerala ili vitamina?
Probajte sa magnezijumom, npr MagneB6 3 po jedna tableta, Jedite banane zbog kalijuma. Pozdrav
-
- Novi član
Ok,hvala puno,znaci sve u svemu ovaj slucaj kod mene nije opasan?