IgG siva zona i povisen b12
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
IgG siva zona i povisen b12
Zbog stomacnih tegoba detetu od 4 godine su radjena antitela Transglutam. IgA negativno,antiglijadinska IgA negativno,antiglijadinska IgG negativno a transglutaminska IgG 13,75-PISE SIVA ZONA.b12 dosta povisen-referentne vrednosti do 660 a njemu je 875.Da li neko zna na sta ovo moze da ukazuje?Kod gastro idemo za desetak dana
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: IgG siva zona i povisen b12
Какви стомачни проблеми? Шта једе и пије?
Jede normalno svu hranu osim slatkisa koje smo skoro potpuno izbacila,belog brasna i kvasca.Ima grceve izazvane gasovima i kiselinu u zelucu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Знам да Б12 има неке везе са киселином у желуцу, али не знам детаље.
Иначе киселина у желуцу и гасови управо долазе због неодговарајуће хране. Гледај да му дајеш само чисту храну која сигурно нема хемикалија. Ниси ми конкретно написала па не могу конкретно да ти кажем која му храна највероватније не одговара.
Иначе киселина у желуцу и гасови управо долазе због неодговарајуће хране. Гледај да му дајеш само чисту храну која сигурно нема хемикалија. Ниси ми конкретно написала па не могу конкретно да ти кажем која му храна највероватније не одговара.
Skoro sam sigurna da su problem laktoza i gluten,potrebno je samo da se to dokaze kako bi dete moglo pod nadzorom da bude na dijeti i da se prati.Mene zanima ima li neko iskustva sa povisenim b12 u krvi kao i sa vrednostima IgG testa koji je u sivoj zoni.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Из мог дугогодишњег искуства и онога што сам читао по литератури, алергија на лактозу и глутен је изузетно ретка. То што је данас модерно бити од тога "болестан" ствар је маркетинга. Особе које имају проблема са лактозом најчешће имају проблем са неком хемикалијом из млека а не са лактозом. Слично је и са глутеном.
Надам се да ће неко наићи да ти објасни то око високог Б12 али судећи по овоме из времена када је било пуно форумаша, не верујем: lab-dijagnostika/povecan-b12-krvi-t9982.html
Верујем да си претраживала интернет али ипак ћу ти поставити нешто што сам успео да пронађем сходно времену којим располажем:
http://www.laboratorijskeanalize.com/an ... tamin-b12/
http://forum.krstarica.com/showthread.php/46523-B12
Надам се да ће неко наићи да ти објасни то око високог Б12 али судећи по овоме из времена када је било пуно форумаша, не верујем: lab-dijagnostika/povecan-b12-krvi-t9982.html
Верујем да си претраживала интернет али ипак ћу ти поставити нешто што сам успео да пронађем сходно времену којим располажем:
http://www.laboratorijskeanalize.com/an ... tamin-b12/
http://forum.krstarica.com/showthread.php/46523-B12
Ja sam nasla ovo.Citiracu deo teksta
"Razine kobalamina u serumu mogu biti lažno normalne ili povišene u bolesnika s čistim manjkom vitamina B12. Uzroci lažnog povišenja razine serumskog kobalamina u slučajevima manjka vitamina B12 su navedeni u sljedećoj tablici.
UZROCI LAŽNO NORMALNE ILI LAŽNO POVIŠENE RAZINE VITAMINA B12
MIJELOPROLIFERATIVNI POREMEĆAJI
HEPATOMI
FIBROLAMELARNI TUMORI JETRE
AUTOIMUNE BOLESTI
MONOBLASTIČNE LEUKEMIJE
LIMFOMI
BOLEST JETRE
MANJAK ŽELJEZA
HEMOGLOBINOPATIJA
Moram da priznam da sam uplasena ali se nadam da je ipak SAMO celijakija obzirom da spada u autoimune bolesti koje mogu biti uzrok lazno povisenom nivou b12.On stvarno ima puno simptoma koji ukazuju na to a jetra zbog nelecene celijakije takodje strada.
"Razine kobalamina u serumu mogu biti lažno normalne ili povišene u bolesnika s čistim manjkom vitamina B12. Uzroci lažnog povišenja razine serumskog kobalamina u slučajevima manjka vitamina B12 su navedeni u sljedećoj tablici.
UZROCI LAŽNO NORMALNE ILI LAŽNO POVIŠENE RAZINE VITAMINA B12
MIJELOPROLIFERATIVNI POREMEĆAJI
HEPATOMI
FIBROLAMELARNI TUMORI JETRE
AUTOIMUNE BOLESTI
MONOBLASTIČNE LEUKEMIJE
LIMFOMI
BOLEST JETRE
MANJAK ŽELJEZA
HEMOGLOBINOPATIJA
Moram da priznam da sam uplasena ali se nadam da je ipak SAMO celijakija obzirom da spada u autoimune bolesti koje mogu biti uzrok lazno povisenom nivou b12.On stvarno ima puno simptoma koji ukazuju na to a jetra zbog nelecene celijakije takodje strada.
Ja ne pratim modu u tom smislu ali pratim simptome svog deteta.cim pojede nesto mlecno posle pola sata pocinje da ga boli stomak,krce mu creva i ima smrdljive gasove.koliko sam citala gluten kod osoba koji ga ne podnose unistava crevne resice u kojima se nalazi enzim koji pomaze varenju laktoze.kod vecine osoba se sa oporavkom resica vraca i sposobnost varenja laktoze.E sad,nije mi jasno zasto je dr sa VMA rekao pacijentkinji koja je imala dva puta povisen b12 da je nemoguce kad sam ja nasla u ovom clanku da se b12 javlja kao lazno povisena vrednost i da kao takav ima uzrok.http://www.placebo.hr/lab/index.php?c=2
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не можеш да доносиш релевантне закључке на основу само једног текста. Када би знала шта све људи пишу по интернету било би ти мука. Мени одавно јесте мука.
Нисам мислио да се ти "модираш" већ јавност. А онда људи подлежу.
Ако му млеко не прија то може да буде од десетина разних додатих хемикалија.
Ако пије чисто домаће млеко онда је друга песма. Смрдљиви гасови тешко могу да имају везе са лактозом. Таква брза реакција пре личи на кандиду у цревима, али нисам сигуран.
Треба да пробаш неко друго млеко не само по произвођачу већ и по врсти млека, а најбоље је да правиш домаћи кефир. Имам две другарице које ништа млечно не могу да поднесу али са домаћим кефиром никаквих проблема немају.
Да поново напоменем: домаћи а не куповни кефир. Куповни кефир и јогурт ЗАБОРАВИ.
Нисам мислио да се ти "модираш" већ јавност. А онда људи подлежу.
Ако му млеко не прија то може да буде од десетина разних додатих хемикалија.
Ако пије чисто домаће млеко онда је друга песма. Смрдљиви гасови тешко могу да имају везе са лактозом. Таква брза реакција пре личи на кандиду у цревима, али нисам сигуран.
Треба да пробаш неко друго млеко не само по произвођачу већ и по врсти млека, а најбоље је да правиш домаћи кефир. Имам две другарице које ништа млечно не могу да поднесу али са домаћим кефиром никаквих проблема немају.
Да поново напоменем: домаћи а не куповни кефир. Куповни кефир и јогурт ЗАБОРАВИ.