Molim vas za odgovor na moje pitanje.
Imam 28 godina, i moji problemi su poceli prije nekih 3 mjeseca. Tada sam imao jedno obimnije povracanje i jednu dijareju, nakon cega sam počeo osjecati blagi pritisak u gornjem desnom dijelu abdomena,pa i u tom dijelu ledja. u tom periodu je bilo i malo povisene temeprature, do 38,0 stepeni. Bol se povremeno spustala i u donji dio stomaka, ali ni u jednom periodu nije bila nepodnosljiva bol. Isao sam kod vise doktora i radio vise nalaza (krvna slika sve u redu osim povisenog bilirubina (38),koji se u sljedecem nalazu spustio u granicu normalnog, nalaz urina-uredan, UZ sve uredno- osim presavijene zuci i manjeg polipa u zuci). Na osnovu svega tog rekli su mi da je presavijena zuc reagovala i da je ona uzrok bila tih bolova. Taj bol u gornjem pojasu abdomena se potpuno povuako i poslije njega je ostao osjecaj ziganja u donjem desnom dijelu abdomena. Bol nije konstantna,u vidu je kao da me neko bocne u tom dijelu i prodje odmah,ali se desava jako cesto tokom dana. To traje vec evo puna 2 mjeseca, mada moram priznati da je sve slabijeg intenziteta,ali nikako da skroz prodje. Isao sam opet zbog tog kod dosta doktora,niko nije znao sta bi moglo biti,i jedna doktorica me uputila na irigografiju, koju sam i uradio i u nalazu je pisalo "nalaz uredan osim post upalno izmjenjenog apendiksa". Također kod desne prepone osjecam pod dodirom neku kao jako jako malu kuglicu,i to su mi doktori rekli da je uvecan limfni cvor, nista strasno. Moze li mi neko objasniti sta znaci ovo "post upalno izmjenjen apendiks"? Da li je moguce da se radi o hronicnoj upali apendiksa?
Žiganje u donjem desnom dijelu abdomena
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99