Sta znaci ovo:
Bronchopneumonia lobi inf.l.dex.
Relaxatio diaphragme bas.l.dex. p.p.elevato ???
Htno potreban odgovor!!!!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Htno potreban odgovor!!!!!!
Upala bronha i pluca, donjeg lobusa desnog plucnog krila.
Opustenost ili slabost dijafragme isto desnog dela dijafragme koji se nalazi ispod desnog plucnog krila.
Opustenost ili slabost dijafragme isto desnog dela dijafragme koji se nalazi ispod desnog plucnog krila.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jutros sam vadila nalaze krvna slika itd.... i sve mi je uredu samo neki nalaz PCT mi je povećan (0,108-0,282) a kod mene je 0,286 pa me zanima kakav je to uopće nalaz, šta znači
povišeni prokalcitonin (PCT) inače ide u prilog bakterijskoj infekciji.AMNA1987 napisao:Jutros sam vadila nalaze krvna slika itd.... i sve mi je uredu samo neki nalaz PCT mi je povećan (0,108-0,282) a kod mene je 0,286 pa me zanima kakav je to uopće nalaz, šta znači
zašto je krv vađena?
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
povišeni prokalcitonin (PCT) inače ide u prilog bakterijskoj infekciji.
zašto je krv vađena?[/quote]
Redovna kontrola, 4 mjesec sam trudnoće pa zbog toga . Šta sad da radim???'

pct još može označavati i trombokrit (odnosi se na krvne pločice i na njihov volumen).
teško je sada ovako napamet reći da li se on odnosi na trombokrite ili prokalcitonin jer se trombokriti mogu označiti sa pct, ali i sa tct oznakom.
ukoliko se odnosi na trombokrit moje je mišljenje da je nalaz praktički uredan, ali uzmite ovaj odgovor sa određenom dozom rezerve.
najbolje se obratiti ginekologu koji će ipak dati najtočniji odgovor
teško je sada ovako napamet reći da li se on odnosi na trombokrite ili prokalcitonin jer se trombokriti mogu označiti sa pct, ali i sa tct oznakom.
ukoliko se odnosi na trombokrit moje je mišljenje da je nalaz praktički uredan, ali uzmite ovaj odgovor sa određenom dozom rezerve.
najbolje se obratiti ginekologu koji će ipak dati najtočniji odgovor

* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *