Molim vas da mi pomognete.
Imam 67 godina. visoka sam 167 cm, teska 60 kg. Zivim u Kanadi. Uzimam Eltroxin 1.25 vec 20 godina, (2014. je zamenjen za Synthroid). Thyroid function testiram svaka tri meseca i moj doktor kaze da je sve u granicama normale. Bila sam 25 godina na Norvasc-u za visoki pritisak, a zbog promene rezima ishrane vise ne uzimam lekove za pritisak koji je sada idealan. U zanjih 20 godina sam imala tri puta mycobacterium-atipicna bakterija na plucima, bila na velikim kolicinama antibiotika na dugo vreme. Vec vise od 6 godina bakterija se nije povratila. Vegan ishranu pocela u Januaru 2013. Prestala Norvasc Novembra 2013. Redovno hodam prosecno 5-6 km na dan. Moj problem je hronicni kasalj za koji mi nije data prava dijagnoza i koji ne prestaje od Novembra 2013. Moj family doktor je sumnjao da mi se mucus od sinusa spusta nazad u grlo i izaziva iritaciju i kasalj, pa sam u dva navrata bila na antibiotiku Ceftin. Prvi krug mi je malo pomogao, a drugi ni malo, pa mislim da sinusi nisu u pitanju. Nikad pre nisam imala upalu sinusa ni glavobolju. Ne kasljem dok spavam, ne kasljem dok hodam. U toku dana nekoliko puta sam iskasljavala mucus. Osecam veliku iritaciju u gornjim deovima disajnih organa ili u grlu. Povremeno ucestalo kijam, ali mi oci ne suze i nemam druge znake alergije. Nikad nisam imala problema sa kiselinom ili povracanjem. Pluca snimam svakih 6 meseci (kontrola na mycobacterium) i uvek je sve cisto. Pre 10 dana sam imala temperaturu, upalu grla i ostale znake prehlade. Trajalo je desetak dana. Imala sam velike koklicine mucusa. Sada se sve polako smiruje, moj kasalj je samo u maloj merii slabiji, ali se ne gubi. Molim vas, da li mozete da mi date neki savet ili misljenje? Unapred zahvalna.
Hronicni kasalj - bez dijagnoze
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99