Hronicni gastritis i helikobakter
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 2:51 pm
Hronicni gastritis i helikobakter
Zeleo bih da se konsultujem sa ljudima koji imaju malo vise iskustva od mene sa gastritisom.Imam 21 godinu, nisam sklon bolestima i pre ovih pregleda nisam bio dugi niz godina kod lekara.Imao sam i ranije problema sa stomakom ali to je bilo samo kad se veoma iznerviram i to se pokaze tako sto pocne zeludac jako da me boli i to prestane nakon odredjenog vremena.U decembru prosle godine osetio sam nelagodnosti u zeludcu u vidu mucnine i nadutosti i jedno vece sam imao takozvani "napad gastritisa" koji je dosta podsecao na srcani udar jer nisam mogao da disem ali se kasnije pokazalo da su svi ti problemi gastro prirode (radjen mi je ekg i pregled grudi,pritisak itd).Posle toga tegobe su se pogorsavale toliko da sam ceo dan provodio u krevetu sa bolovima u zeludcu,nadutoscu,mucninom i kiselinom koja se sirila skoro do grla sto je izazivalo i bol u grudima.Da ne bih duzio pricu jer sam bio kod mnogo lekara (vecina je rekla nije ti nista idi kuci) na kraju sam uradio gastroskopiju i utvrdjen mi je hronicni gastritis i sumnja na jedno stanje zvano aberantni pankreas sto treba da utvrdim za neko vreme u Klinickom centru preko Ehoendoskopije.Radio sam test na Helikobakter (Igg iz krvi) i pokazalo se negativno mada imam veliku sumnju da je upravo bas ona kriva za moje stanje.Stanje mi se znatno poboljsalo u januaru i moram da naglasim da nije zbog lekova vec samo od sebe i u tome je glavni problem.Terapija koja se sastoji od Gastroperiodna,Kontroloka,Espumisana,Iberogasta,Buskopama,Pepsan gela i cajeva mi nista nije pomogla i stanje mi je podjednako isto kao i kad ne pijem nista od njih.Od pre nekoliko dana sam dobio i jake bolove u zeludcu i zanima me zbog ceka je tako s obzirom da ih nisam imao vec preko mesec dana? Lekovi koje trenutno pijem su Gastoperidon (pio sam Klometol ali nista ne pomaze) i Espumisan.Nadutost, mucnina i bolovi dodju i prodju sami od sebe u bilo kom periodu dana ili noci nema nekih pravila.I pored svega toga slezina mi je izduzena ali kazu da to nema veze sa gastritisom i da je to verovatno zato sto sam visok.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 2:51 pm
Re: Hronicni gastritis i helikobakter
Samo jos da dodam nemam problema sa prolivom (nema krvi u stolici), ne povracam ali osecam kako mi stomak vrlo tesko vari hranu (u decembru sam naglo izgubio dosta kilograma ali to je stalo kad sam krenuo opet redovnije da jedem).
Re: Hronicni gastritis i helikobakter
JA sam ocekivao da ce pisati i RANISAN-mozda gresim al mislim da bi ti on pomogao---jesi li ga ikad pio?.-Meni je dosta pomogao a i EGLONIL-procitaj vise o njemu- a helikobakter nemas i ne razmisljaj o njoj-iako si je mozda imao ne opterecuj se-ja sam imao 8 puta vise od dozvoljenog i uzimao 2 puta trojnu terapiju i samo mi pogorsalo celokupno stanje a sad moj gastroenterolog je i ne spominje a i ja imam manje tegoba posle ranisana-2 meseca uz ostale lekove-samo moras da iskljucis psihosomatiku-to je 50% uzrok izgleda i kod tebe--a to nije bas lako i treba strpljenja--ja pijem sedative i antidepresive i eglonil i (Salazopirin-za kolitis)-vise od godinu dana i pomalo se popravlja stanje-i ko zna dokle cu-al svestan sam da ne moze brze i sta je tu je--samo neka ide po malo na bolje-budi strpljiv
SRECNOOOO
SRECNOOOO