Hronicni bronhitis, hmmm?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kravadinka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:51 am

Hronicni bronhitis, hmmm?!

Post od kravadinka »

Postovanje...

Radi se o mojoj devojci kojoj je kao maloj bio dijagnoziran hronicni bronhitis, bila je alergicna na vlazne prostorije, grinje i prasinu gde pocne da dobija astmaticno gusenje, zapravo zatvore se bronhije i tesko dise (ako sam se dobro izrazio), sto je deo davne proslosti jer se to nije desilo vec sigurno 15 i vise godina!

Ali... Od pre par meseci u moj stan se uselio jedan zdrav, cist i normalan macor koji je u pocetku meni zadavao probleme tipa zapusenog nosa i kad sam savrseno zdrav, sto nikako nisam mogao da resim osim sto sam bio mesec dana u CG gde se to povuklo, posle cega sam se vratio kuci na dve nedelje gde mi se opet povratilo i onda sam opet otisao (oba puta nemaju veze sa mackom naravno) na dve nedelje na more i vise nisam imao nikakvih problema sto je slucaj i sada, ali mojoj devojci zadaje probleme kad god dodje isto onako kao kad je bila mala, sto me pomalo zabrinjava, jer definitivno ne bi se moglo smatrati normalnim!
U stanu zivimo moji roditelji i ja, a jako cesto boravi i sestra sa muzem, macor takodje seta po komsiluku (zgrada je u pitanju) i svi ga obozavaju, kumovi imaju troje mladje dece od kojiih je jedno imalo takodje hronicni bronhitis ako se dobro secem, cak i neki vid astme (ako nisam nesto lupio), ali niko bukvalno nema nikakvih problema sa njim!
Nosimo se mislju da su u pitanju dlake i dlacice koje se cak i ne vide golim okom jer ako je neko osetljiv on ce prvi odreagovati, ali nekako ja nisam bas siguran u to jer se to desava u jednoj prostoriji gde macor najmanje boravi, sto opet nema nekog smisla jer te sicusne dlake lete svuda i stalno...

Znam kakvi su saveti strucnjaka po pitanju zivotinja u stanu, ali ono sto me interesuje je gde i kome se obratiti za detaljan pregled koji moze da ustanovi sta je u pitanju, jer verujem da ce "klasican" odlazak kod lekara samo potvrditi moje misljenje da je vecina tamo u svojim ordinacijama vec oguglala na svakojake slucajeve i da ne rade svoj posao kako treba, jer ako je u pitanju macor mi bi ga naravno izbacili i poklonili nekom, ali da ne optuzujemo njega jadnika ako nije kriv za gore navedene optuzbe... :wink:

Unapred hvala!

Pozdrav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ispitivanje alergije na dlaku se moze uraditi.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Da, devojka ima vise od 18 godina i moze da odu zavod da joj se uradi kompletan alergoloski pregled ukljucujuci zivotinjsku dlaku.

Tada cete znati od cega da se pazi.

Test traje kratko i za maximum pola sata je sve gotovo i rezultati su gotovi!

Radi se na ruci i nije bolan iako se malo ruka grebe da tako kazem malim iglicama koji u sebi imaju alergene.

Nakon 10/15 minuta doktor pogleda ruku i vidi na kom delu se ruka zacrvenela a na kom je sve normalno.
Na mestu gde se zacrvenela znaci da je u pitanju alergija na to i u kom se intenzitetu zacrvenela!

Pozdrav!
Slika
Odgovori