Hronicne prehlade

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
m.marko1989
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:57 am

Hronicne prehlade

Post od m.marko1989 »

Pozdrav svima,

Registrovao sam se ovde u nadi da cu mozda dobiti neki savet kojim ce mi pomoci da resim problem koji imam skoro 2 godine. Svima se izvinjavam na dugackom postu, ali mislim da je najbolje da napisem sve da bi imali pravu sliku.

Napominjem da sam pre ovih problema bio dobrog zdravlja, i osim prehlade jednom godisnje nisam imao nikad nikakvih problema.

Pred novu godinu 2013. sam se prehladio. Standardno, upala grla, malo temperature i to je to. Medjutim, nakon 20 dana ponovo, pa nakon 20 dana ponovo, pa onda maltene svakog meseca po jednom po nekom pravilu. U junu 2013 otac mi dozivi veliku nesrecu i zaglavi 63 dana na urgentnom. Za vreme svog tog ludila i borbe za njegov zivot nemam ni pojma kako sam nosio ove moje prehlade, valjda nisam imao vremena da se obazirem na to. Kako njemu biva bolje i on stigne kuci, tako ja prolazim kroz najtezu fazu za ove dve godine. Tacno svake druge nedelje sam se razboljevao 4 puta za redom. Kao da sam navijen. Tada ukapiram da je vrag odneo salu i krecem kod doktora. Doktor opste prakse nije davao nekog znacaja tome pa sam kod njega izgubio par meseci. Konacno mi daje uput za alergologa/imunologa u Sapcu (ja zivim u mestu pokraj Sapca) i to je jedini doktor koji me shvatio ozbiljno. Zena je pokusavala sve medjutim nije nista uspela da otkrije i salje me na Infektivno, isto u Sapcu. Tu se neka doktorka sprdala sa mnom i rekla mi da mi nije nista. Vratim se kod doktora opste prakse koji mi daje uput za Imunologa na Klinickom Centru. Tu odlazim par puta kod doktora Zikice koji ne uspeva da ustanovi sta je i daje mi uput za Infektivnu kliniku preko puta Hrama u BG. Sada sredjujem papire i trebalo bi da odem tamo sledece srede.

Simptome nisam hteo da pisem gore posto su svaki put identicni i ponavljaju se uvek. Beo jezik i na njemu se pojavljuju tacke kao kandidu da imam. Afte u ustima. Ako se slucajno ugrizem obavezno se pojavi afta. Kijanje. Kostobolja i malaksalost i na kraju bol u grlu i temperatura.Kijanje se obavezno pojavljuje par dana pre bolesti i cim krene da mi bude gore, malaksalost i temperatura, kijanje prestaje i nema ga do sledece ture. Sve se zavrsi sa 2-3 dana preznojavanja i temperature. Primetio sam i da par dana pred prehladu krenem cesce da mokrim i mokraca bude malo tamnije boje. Nema nikakve razlike da li cu izmedju dva ciklusa da idem go i bos i pijem hladno pivo svaki dan, ili sedim u kuci i pijem vitamine i caj, bolest dolazi po svoje kad odluci da je vreme. Probao sam raznorazne narodne lekove za imunitet. Testirao se na sve i svasta. Na klinickom su utvrdili da imam odlican imunitet i da nije problem u tome. Stvarno vise ne znam sta da pokusam i gde da idem ako i ovo na Infektivnoj ne pomogne.

Ne treba ni da vam pricam koliko sve ovo remeti moj normalan zivot. Izgubio sam preko 10kg. Ne mogu normalno ni da radim ni funkcionisem. Bavio sam se sportom ceo zivot a sada ne mogu da povezem 3 termina fudbala a da se ne razbolim. Imam 25 godina, ako vam znaci ta informacija.

Hvala svima unpred na potencijanim savetima i pomoci.
CintaSRB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2015 11:03 am

Re: Hronicne prehlade

Post od CintaSRB »

Pozz svima , nadam se da ce ovo procitati neko ko se malo bolje razume u medicinu jel ja stvarno ne mogu vise da utvrdim u cemu je problem ...

Sve krece od najobicnije prehlade ,ja inace nisam neki bolezljiv tip al to sad nema veze . Pre nekih nedelju ipo ujutru kad sam jeo nesto slatko skontao sam da mi je izasla zlezla ispod vilicne kosti s leve strane , ta zlezda mi inace ne smeta osim kad jedem nesto a i kad jedem nije tako strasno , bio sam kod lekara i zena mi je rekla da
su to posledice jake prehlade . E sad naravno sve bi bilo super da je samo zlezda u pitanju ... Pre nekih 2,3 dana isao sam nesto da kupim i naravno stao sam usput da pojedem nesto , ja se inace ne hranim po mek donalcima al u ovom slucaju je to bio mek . uzeo sam dva tri cizburgera i naravno kad sam pojeo osetio sam neku izraslinu ispod jezika , znaci nije to na jeziku nego kako ide ona mala resica od jezika prema dole aj da kazemo prema zubima e bas tu ispod jezika . Mislim da svaki dan po malo naraste i ne mogu da jedem zbog toga ... jel za neko sta bi mogao da bude uzrok toga i sta je to ustvari ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Hronicne prehlade

Post od aaaca »

CintaSRB, вероватно ти се запушила пљувачна жлезда. Можда да одеш код свог стоматолога да на брзака погледа. Требало би да се у то разумеју.

Имунитет против вируса можеш да поправиш на проверен начин уз помоћ домаћег рецепта који се прави од белога лука и комовице. Детаље погледај на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље под Имунитет.
Odgovori