Lijep pozdrav.
Već 15 dana imam cudnu glavobolju.
Naime, prvo sam osjecao kao da nisam usredocen bio par dana, iako sam imao dobru kontrolu nad sobom.
To mi je stvaralo depresiju malo, i onda jedan dan me pocne boljeti glava oko na vrhu nosa desne strane i desne strane obrve.
To je prestalo i onda se pojavi trnjenje glave s desne strane, i tako od jutra kada skoro i nema trnjenja, tokom dana ono postaje jace ili slabije.
Dolaskom veceri zna se preformisati u blagu a ponekad i veoma tesku glavobolju, lokazilovaanu opet na desnoj strani.
Nekada mi trni samo mali dio glave, nekada mi utrni cak i nos i dio obraza, nekada mi trni nazad na glavi, nekada osjecam kao da je pritisak na desnoj strani kosti iznad uha na vrhu glave.
To su simptomi koji me prate svakodnevno.
Većinom osjećam to trnjenje glave, koje nije bol, vec je samo kao neka tezina u glavi desno koja trni, nekada iznad potiljka na vrhu, nekada vise naprijed, a nekada cijeli desni dio glave.
Zamolio bih vas za pomoc, o cemu bi se moglo da radi u mom slucaju.
Imam 29 godina.
hronicna i cudna glavobolja
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicna i cudna glavobolja
Могло би да се ради о упали неког од нерава лица (тригеминус...). Немам неки савет осим да пробаш да грејеш лице и да пијеш пуно витамина Б6 (најмање 300mg дневно, уз храну), а могао би да одеш и до лекара. Ако ћеш да пијеш Б6 онда купи нешто од следећих произвођача: NowFoods, Natrol, Scitec, Twinlab, Biotech.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2017 8:30 am
Hvala na odgovru.aaaca napisao:Могло би да се ради о упали неког од нерава лица (тригеминус...). Немам неки савет осим да пробаш да грејеш лице и да пијеш пуно витамина Б6 (најмање 300mg дневно, уз храну), а могао би да одеш и до лекара. Ако ћеш да пијеш Б6 онда купи нешто од следећих произвођача: NowFoods, Natrol, Scitec, Twinlab, Biotech.
U međuvremenu se kod mene stanje promijenilo.
Ujutro se budim svjez uz nikakve bolove, tokom dana pri "nošenju glave" osjecam vrtoglavicu, ukocenost u glavi, a onda se pojavi u vratu na istoj strani bol ili nelagoda, i tacno nekada kada okrenem glavu i određenu poziciju osjecam da mi ukoci bradu, lice, glavu gore, kao da su svi misici ukoceni u meni, kao da mi je mozak cijeli ukocen, kao da mi je nos ukocen.
ovo bi znacilo kriva kicma?
A, definitivno imam iskrivljenu kicmu, koja bjezi kao luk strijele bas u stranu gdje se sve ovo desava, desnu.
Da napomenem, s vremena na vrijeme me uhvati u plecki na istoj strani, te mi je na istoj strani iskocila malo kost u grlo koju mogu vracati unutra prstom i koja krcne kada je vratim, a kada pustim ponovno iskoci.
Ovo sa grlom sam imao i ranije ali nisam davao neku vecu pozornost tome i nije mi smetalo, ali sada vec stvara neki smisao zajedno sa simptomima ukocenosti u glavi.
i jos jedan detalj, kada okrecem glavu puca mi u vratu, bukvalno puca kost.
Bi li ovo sve znacilo da trebam na nekakav tretman ispravljanja kicme, je li se svi ovi simptomi vrtoglavice, ukocenosti lica, glave, tezine nosenja glave, ukocenosti u odredjenoj poziciji glave na desnoj strani vrata gdje je bila i glavobolja, te na desnoj strani iskocena kost u grlu, vrtoglavica (nesto kao slabasniji vid ili pomutnja), ukocenost ili trenje u nosu, mogu povezati uz iskrivljenje kicme, odnosno vratnog dijela kicme i sta biste mi preporucili?
Hvala unaprijed.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
То је превише симптома да бих нешто могао да закључим. Пробај хронолошки да их раздвојиш.
Оно што сигурно можеш да радиш јесу вежбе за врат и рамени појас. А истезање кичме свакако мораш да радиш. Пробај за почетак да радиш оне класичне гимнастичке вежбе да видиш да ли ће организам реаговати.
Оно што сигурно можеш да радиш јесу вежбе за врат и рамени појас. А истезање кичме свакако мораш да радиш. Пробај за почетак да радиш оне класичне гимнастичке вежбе да видиш да ли ће организам реаговати.