Hormonski poremećaji na koži
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 2:55 pm
Hormonski poremećaji na koži
Ja dobijam tvrda bolna crvena ispupčenja na koži lica nalik bubuljicama ali su mnogo veća i ne mogu se iscediti, praćena aknama na grudnom košu i leđima nedelju dve pred menstrualni ciklus. Ginekolog mi je prepisao Diane 35 tablete, koje sam ja odbila da upotrebljavam, pošto nerado koristim lekove i planiram na leto da zatrudnim. Moje pitanje je, da li bih postigla neki efekat ako bih probala da napravim prah od tableta i namažem na lice, ili da li postoje neke kreme koje imaju slično dejstvo kao taj lek. Takođe me interesuje da li bih postigla neki efekat sa tabletama žutog noćurka ili omega3 tabletama? Pošto su mi i njih preporučivali apotekari. Jako ću Vam biti zahvalna na odgovoru... 

Re: Hormonski poremećaji na koži
Neces dobiti nista ako tablete stavis na kozu,tako da to ne pokusavaj u svakom slucaju.Za nocurak ne znam,ali omega neces pomoci svakako.Sto se tice Diane,za problematica lica se daje drugi kontracepitiv.Prvenstveno ti treba dobar dermatolog,pa ako si iz Beograda,javi se za preporuku.Opet ukoliko planiras trudnocu uskoro mogucnosti su ogranicene,ali se moze pomoci,pa posle porodjaja eventualno trajno srediti problem.