Ali pobogu?! Pa ne opredeljuje se homoseksualac za neproduzavanje ljudske vrste, vec za sopstvenu ne-reprodukciju! A ljudsku vrstu moze da produzava ostatak heteroseksualnog sveta i homoseksualci im to uopste ne brane niti se za to opredeljuju ili neopredeljuju.tamaraft napisao:ne bih bash nazvala karakteristikom, ipak se takvim opredeljenjem osoba opredeljuje svesno za ne produzavanje ljudske vrste!
a usvajanja i odgajanje dece u takvim parovima bih zabraniala zakonom!
I u dodatku, brojnim do sada uradjenim studijama na tu temu, jasno je dokazano da deca iz homoseksualnih porodica (roditelja) nisu u nista vecem riziku za stvaranje homoseksual;nog izbora partnera od dece is heteroseksualnih porodica; takodje nisu vise podlozna bilo kakvim psiholoskim ili emotivnim smetnjama od dece iz heteroseksualnih porodica, i najzad ova su se deca pokazala kao deca sa vise tolerancije, emotivne sirine i manje antisocijalnog ponasanja od dece heteroseksualnih ispitanika.
Toliko o predrasudama. Koje i ja - priznajem - imam, i pored tih studija sam veoma ambivalentna na racun toga d ali je psiholoski dobro za dete da roditeljski par bude istopolan. Ali - truidim se da otvoreno gledam na stvari i postujem ono sto nauka nudi kao egzaktne dokaze. I suocavam se sa svojom predrasudom, zovem je pravim imenom i borim se sa njom.