HOMEOPATIJA?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
forumasss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 1:50 pm

HOMEOPATIJA?

Post od forumasss »

Sta je to homeopatija,sta leci i da li uopste leci?
Da li se neko lecio pomenutom metodom ?
Preporucila mi je prijateljica pa bi trebala savet...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: HOMEOPATIJA?

Post od tamaraft »

Lichno mishljenje - chist placebo, nepotrebno trovanje organizma nekontrolisanim lekovima, gubljenje vremena.

Pametnije je da se obratite specijalistima medicine ako imate neki konkretan problem, vishe ce vam pomoci razgovor kod psihologa nego da troshite novac na ovo o chemu ste pitali.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Re: HOMEOPATIJA?

Post od danka »

Ja ne bih tek tako lako odbacivala homeopatiju!
Da bi se shvatila homeopatija, potrebno je sasvim promeniti ugao gledanja i bolesti i lecenja.

Osim ljudi koji cvrsto veruju u holeopatiju, taj nacin lecenja praktikuju i oni kojima klasicna medicina ne moze da pomogne (ne mislim na zivotnu ugrozenost vec na vece tegobe koje ometaju zivot).

Tako se lecio i moj unuk od teskog oblika jedne kozne boljke (o kojoj sam pisala na dermatologiji) jer su velike tegobe te boljke uticale na sve sfere njihovog zivota, a kako zive u zemlji u kojoj se takav nacin lecenja dugo koristi, bilo je prosto normalno da i to pokusaju.
Kako homeopatija ne iskljucuje upotrebu uobicajenih lekova (jedino da nije bas u isto vreme), to ne mogu reci koliko mu je homeopatija zaista pomogla, ali njemu je sada mnogo bolje (da cuknem o drvo) iako jos nije izlecen.

Homeopatija je za one koji su strpljivi i taj nacin lecenja vam svakako ne moze nauditi.
Na Googlu mozete naci puno o cemu se tu zapravo radi.

Moram da dodam da jako dobro razumem i sve one koji imaju stav kao tamara, sve je to ljudski i normalno uz opasku da u tim preparatima prakticno i nema hemije, vec samo 'energetskog ostatka' (da ga tako nazovem), mnogi kazu obicna vodica, a da li je bas tako to ne mozemo znati.

pozdrav svima
Odgovori