Homeopatija - da ili ne

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
bane_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 4:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Homeopatija - da ili ne

Post od bane_bgd »

Vec skoro 3 meseca lecim se od HBV! Osim jednog leka, nekoliko opstih saveta, kao i termina kontrole od svoji lekara nisam dobio vise nista! Apsurd! Na kraju sam poceo, kao Vuk Karadzic, da sakupljam sam informacije o HBV! Sto sam vise saznavao, sve sam manje znao! Najsmesnije u celoj prici je sto sami lekari nisu u stanju da se sloze oko nekih pitanja. Tako je bilo raznih teorija, mogucnosti i saveta. Primera radi moj lekar opste praske mi savetuje surutuku, i kaze da se hronicini HBV ipak nekako moze izleciti... prodju 2-3 meseca, dolazi novi lekar koji kaze da je surutka dobra (ali da ljudi preteruju sa njenim znacenjem), kao i da je hronicni HBV takav do kraja zivota! Infektolozi na klinici su bili genijalni - jedni kazu moze, drugi samo cute, teci kazu nema sanse, kod cetvrtih je sve moguce - ali ne mora; i tako se sve desavao kao u nekoj prici!
Tek na kraju, iz razgovora sa farmaceutima, sa psihijatrom i nekoliko osoba koje se bave zdravom hranom (i homeopatijom) dolazim do frapantnih saznanja da moji lekari (ne svi naravno), osim otpusne liste i jednog leka meni zapravo nisu dali niti jednu smernici sta i kako da radim! Osim dijete i sto sam pod staklenim zvonom u smislu vecih fizickih aktivnosti, niko mi ni reci nije kazao o surtuku, cajevima za hepatitis B, imunopreparatima...Ako se uzme u obzir cinjenica da nemam fibrozu, da je virus mninimlano aktivan, da drzim dijetu - postavlja se pitanje zasto neko, ako su vec okolnosti takve, nije pravim savetima povecao moju sansu da pobedim HBV, ili ga makar ubrzo uspavam. Iz razgovora sa ljudima koji koriste cajeve za HBV saznajem da su rezultati sjajni, da nade ima... Ali, na zalost mnogi ljudi to ne znaju, jer su od strane svojih lekara uskraceni za te podatke. Tek u zadnje vreme polako zvanicna medicina pocinje da kombinuje svoje znanje sa homeopataskim iskustvima.
Moje pitanje je - koliko homepatija zaista pomaze, da li postoje kursevi ili neki centri gde se to moze uciti i razvijati? Jednostavnije receno, koja su vasa iskustva sa homeopatijom, sa homeopatskom ishranom, preparatima? Koliko tu ima stvarne koristi, a koliko samo nade i zelje? Ovo mi je sve jako vazno jer zelim da pomognem sebi maximalno, ali ostalima!
Napomena> Niti jednom recju ne zelim da nipodastavam zvanicnu medicini, i napore moje lekara, sve njihove savete i doboru volju. Ono sto sam do sada shvatio jeste da prave homopate ne iskljucuju zvanicnu medicinu i lekove iz terapije (kao sto ona njih odbacuje), vec samo tvrde da se na taj nacin borba sa bolescu moze jos vise pojacati, a zivot i zdravlje povratiti i sacuvati!
Pozdrav svima! :lol:
Labor omnia vincit improbus.
Odgovori