holesterol
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 11:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
holesterol
poslednji nalaz krvi mi je pokazao povecan nivo LDL 4,14 i smanjen nivo HDL holesterola 1,61.ostali nalazi su u granicama normale.s obzirom da sam prelezala hepatitis B ima li ovo stanje veze sa tim?i sta mi je ciniti?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
-
- Novi član
holesterol
Hvala!Al to vec primjenjujem.Nejedem masnu hranu,uglavnom povrce.Od mesa jedino piletinu,govedinu povremeno.Nisam bas neki zakleti mesozder.Nikad nisam imala povecan holesterol.Jedino pretjerujem sa tjesteninom.
-
- Aktivan član
-
- Novi član
holesterol
prema ref.vrijednostima na obrascu HDL treba da je preko 1,68, a LDl ispod 2,6.Kod mene odstupa .Nije strasno al s obzirom da nikad nije malo me plasi.Mozda i pretjerujem al kontrolisem se redovno zbog jetre tj ybog prelezanog hepatitisa B.Vrlo cesto imam bolove ispod des.rebarnog luka i osjecaj "podbocenosti".Nemogu da uhvatim pravilo kada i zbog cega.Transaminaze su ok.bilirubin isto sve ok a mene boli povremeno.?????????????? 

-
- Novi član
holesterol
prema ref.vrijednostima na obrascu HDL treba da je preko 1,68, a LDl ispod 2,6.Kod mene odstupa .Nije strasno al s obzirom da nikad nije malo me plasi.Mozda i pretjerujem al kontrolisem se redovno zbog jetre tj ybog prelezanog hepatitisa B.Vrlo cesto imam bolove ispod des.rebarnog luka i osjecaj "podbocenosti".Nemogu da uhvatim pravilo kada i zbog cega.Transaminaze su ok.bilirubin isto sve ok a mene boli povremeno.?????????????? 

-
- Aktivan član
-
- Novi član
holesterol
UZ uredan.Moj porodicni ljekar ne preduzima nista sve dok su nalazi uredni,valjda je to i normalno.Jo[ ga nisam posjetila sa poslednjim nalazom ovo za holesterol pa neznam sta ce mi preporuciti.Zakazali su mi pregled tek iduce sedmice.Ranije sam se zalila na te bolove al....nista mi nije rekao osim da pazim na ishranu.Moja kilaza..... malo viska....65kg visina 165cm.Ja to sa estetskog stanovista.
-
- Novi član
holesterol
Da negativna sam od februara 2008.Moj porodicni lekar kaze da sam imala srece.Ali evo ja i dalje imam bolove ispod desnog reb.luka.To me pomalo i nervira.Sto se tice holesterola moj lekar kaze da mi nesmije davati nikakvu terapiju zbog jetre nego sugerise da ga regulisem ishranom.A sta ako nemoze?Sta cu u tom slucaju?Jer,ponavljam ja ne pretjerujem sa namirnicama koje su rizicne za holesterol.
-
- Aktivan član
-
- Novi član
holesterol
Hvala puno!Vec sam vidjela tu dijetu.Pokusacu mada moja sadasnja ishrana i ne odstupa mnogo od nje.