Registrovao sam se na forum zbog svog oca, pošto ne mogu da čekam rezultate detaljnog pregleda koje on treba da obavi u ponedeljak...
Problem je nastao kada mi je otac zaradio neku vrstu prehlade, gde je kašljucao povremeno i bio sav malaksao po mesec dana. Eventualno se situacija popravila, i bio je otprilike OK, ali je počeo da primećuje "naduvavanje" nekih žlezda u predelu vrata, i ispod pazuha (što su, valjda, limfne žlezde). Kada je posetio doktora, bio je upućen na testiranje, i evo rezultata:
Hematolog mu je dao ovu dijagnozu, ali mu nije objasnio o čemu se zapravo radi:Glukoza 8.4 mmol/L
Holesterol 5.72 mmol/L
Trigliceridi 2.58 mmol/L
Sedimentacija 6 mm/h
Leukocit 67.4 G/L (!!!!!!)
Eritrocit 4.54 T/L
Hemoglobin 142 g/L
Hematokrit 0.418 L/L
MCV 92.1 fL
MCH 31.3 pg
MCHC 340 g/L
Distribucija eritrocita 14.2%
Trombociti 139 G/L
- limfocit 83%
- granulocit 7%
- Gumprechtove sjene 6%
- prolimfociti 4%
Analiza urina sa sedimentom b.o
Primećujem da ima ogromnu vrednost za leukocite... Šta to znači? Koliko sam čuo, limfne žlezde se šire ukoliko dolazi do povećanja koncentracije leukocita u krvi, a to prouzrokuju razne infekcije, upale i (uf) kancerogene bolesti... da li sam u pravu?HLL?
Lymphadenopathia generalisata.
Prijem na hematologiju
Dakle, šta je to HLL? Da li je to "Hodgkin's lymphoma" ili neka slična "lymphoma" (vrsta raka koju baš ne bih voleo da zaradi)? (ako jeste, za šta služi onda ono treće L?)
Šta znači Lymphadenopathia generalisata?
Molim nekoga da mi nekako odgovori na ova pitanja, jer bih radije voleo da znam šta moju porodicu otprilike čeka, nego da u neizvesnosti razmišljam da li da budem optimističan ili pesimističan do ponedeljka...
Hvala unapred.