hoce li neko pomoci???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
mis17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 21, 2013 7:12 pm

hoce li neko pomoci???

Post od mis17 »

imam atroficne krajnike,popuno su istanjeni i ispucali bukvalno se vide rupe kroz njih....javlja mi se neki osecaj kao da mi je nesto u desno uvo i malo me zasvrbi ali nikad nista tu nema to mi je samo neki osecaj,i takodje neki pritisak u oci imam konstantno i malo uvecane zlezde na vratu ili su to limfni cvorovi ne znam tacno kako se to zove i oni su takodje konstantno tako uvecani...i npr kad vjezbam desi mi se da mi se uvo zacepi na nekoliko minuta kao da sam promijenio nadmorsku visinu i onda to prodje ili kad radim neku vjezbu a malo me boli grlo zna cak i da mi se zavrti u glavi..da li je moguce da to krajnici rade???
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: hoce li neko pomoci???

Post od Nataš@ »

Ne "rade" to krajnici. Verovatno imaš neku hroničnu bakterijsku infekciju, možda baš na krajnicima a možda i ne, možda i alergiju na tu bakteriju. U tom slučaju imuni sistem ne zna šta bi s njom, uglavnom je ignoriše a povremeno pokušava lokalno da se odazove (svi tvoji simptomi), bez većeg uspeha. Bez pregleda može samo da se nagađa.

Za tvoje stanje je bolje rešenje dobar holistički terapeut, ali možeš da probaš i sa savremenom medicinom, zavisi šta želiš da postigneš.
mis17
Novi član
Novi član

Post od mis17 »

ja bih da se u potpunosti rijesim ovih problema...a sto je to holisticki terapeut ? i da li bi pomogla operacija krajnika?
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Možda si u međuvremenu i sam pronašao šta znači izraz holistički. Ako na srpskom jeziku nema dovoljno informacija probaj na nekom drugom (holistic , holistische...).

Vađenje krajnika je alopatski pristup svaremene medicine, lekovima ili operacijama se tretiraju ili suzbijaju simptomi ili patofiziološki procesi bolesti.

Dobar holistički terapeut se bavi nekom alternativnom metodom lečenja čiji je cilj otkirti uzroke bolesti, jer polazi od toga da se stanje nekog organizma ne može objasniti gledajući njegove izolovane delove (organe) već samo određivanjem kako svi ti delovi funkcionišu zajedno. U prevodu, njega zanima uzrok zašto dolazi do simptoma i bolesnih stanja.

Da li će tvoji problemi biti rešeni operacijom niko ne zna, jer se ne zna uzrok za stanje tvojih krajnika. Možda hoće. Nije loše imati i back up plan, ako ne bude tako.
mis17
Novi član
Novi član

Post od mis17 »

imam i devijaciju nosa na desnoj strani pa doktori kazu da su oni tako unisteni zbog toga sto disem na usta i onda dolazi do tih infekcija....
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

".i npr kad vjezbam desi mi se da mi se uvo zacepi na nekoliko minuta kao da sam promijenio nadmorsku visinu i onda to prodje ili kad radim neku vjezbu a malo me boli grlo zna cak i da mi se zavrti u glavi..da li je moguce da to krajnici rade???"

Ovo se tokom desava najcesce zbog nepravilnog disanja, a posto ti imas devijaciju nosa udises ubrzano na usta dolazi do tzv "hiperventilacije".

"Hiperventilacija je skup neprijatnih simptoma koji nastaju kao posledica ubrzanog i produbljenog disanja. Ubrazno i produbljeno disanje smanjuje nivo ugljen dioksida u krvi što dovodi do suženja krvnih sudova u koži (bledilo) i u mozgu i do slabije pokretljivosti svih tkiva. Najčešći simptomi hiperventilacije su: vrtoglavica, omaglica (prolazno mućenje percepcije), nedostatak vazduha, zamagljen vid, ubrzan rad srca, utrnulost i neosetljivost na dodir u rukama i nogama, oznojeni dlanovi i ukočenost mišića."

Inace hiperventilacija je cesta pojava tokom vezbe ali i kod napada panike i anksioznosti itd...
Odgovori