Hlamidija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 04, 2013 11:11 pm
Hlamidija
Dobro veče, imam 17 godina, i moja devojka i ja imamo simptome Hlamidije, medjutim rečeno nam je da odemo na testiranje da se proveri. Medjutim mi nemamo para (tacnije skupljamo) i zanima me koliko vremena u proseku treba da prodje da bi doslo do sterilnosti? Trazio sam na raznim sajtovima i nigde nisam mogao da nadjem koliko je u proseku vremena potrebno, i ako dodje do sterilnosti da li postoji neka sansa da se ako dodje do sterilnosti to izleci? I u kojim ustanovama bi mogli da se testiramo i koliko bi to moglo da kosta?
Re: Hlamidija
Ides kod doktora opste prakse i trazis upute za test na hlamidiju. Mislim da je to fraj. Ebiga, ne posecujem cesto bolnicu i ne znam da li se test radi kod njih ali eto. Ako imas knjizicu, pravac kod njega. On ce ti prepisati sta i kako treba.
No, nasao sam na netu nesto pa valja bi trebao ovo da znas sto se tice lecenja.
Ipak, prvo se konsultuj sa lekarom pre ovoga iako mislim da je u redu.
No, nasao sam na netu nesto pa valja bi trebao ovo da znas sto se tice lecenja.
Ipak, prvo se konsultuj sa lekarom pre ovoga iako mislim da je u redu.
Lečenje Hlamidije
Lečenje hlamidije je prilično jednostavno, jer je u pitanju polna bolest koja se može lečiti upotrebom antibiotika kao što je sumamed (zithromax) ili doksiciklin. Prilikom primanja terapije, obolela osoba mora privremeno prestati sa seksualnim odnosima, obzirom da je i dalje zarazna i da može zaraziti svog partnera ili partnere, koji onda opet mogu zaraziti nju.
Ne mogu se svi antibiotici koristiti za protiv hlamidije. Zato, ako je kupovina leka preko interneta jedna od opcija, preporučujemo vam da izaberete uglednu kompaniju i da se prethodno dobro raspitate i proverite da li se antibiotik koji kupujete uspešno primenjuje za lečenje hlamidije. Kada započnete propisanu terapiju, pratite uputstva doslovce i vodite računa da je sprovedete do kraja. Ni slučajno nemojte prekidati uzimanje lekova samo zato što su simptomi nestali, već budite dosledni i sprovedite terapiju do kraja, inače će se hlamidija vratiti.