Ovako... Podjoh ja danas na kontrolni pregled na hlamidiju i ureaplazmu, medjutim kad su mi otkucali racun na njemu vidim da pise ureplazma i mikoplazma... Lepo se vratim i kazem da nisam htela test na mikoplazmu, jer je nemam, nego na hlamidiju i ureplazmu. Onda su oni meni poceli strucno da objasnjavaju da se test na ureplazmu ne moze raditi razdvojeno od mikoplazme!? To zadovoljstvo inace kosta 2710 dinara, e sada sam ja trebala da doplatim jos test na hlamidiju (ne pitah koliko kosta, ali sigurno jos hiljadu i nesto din.). Ta "ljubazna" sestra ili sta je vec na salteru je jos pocela da galami na mene objasnjavajuci mi kako to nikako ne moze odvojeno (objasnjenja ne razumeh, delom zatecena njenim tonom), i izmedju ostalog kako njihovi pacijenti to znaju, pa je jos htela da zove seficu da mi eto i ona to potvrdi, sto sam ja odbila...
Onda mi je predlagala da radim samo test na hlamidiju, ali na kraju nisam htela ni to jer svakako moram i na ureplazmu, pa onda nisam nista pametno napravila, sem da ponovo idem i skidam se iz dva puta... Nisam imala dovoljno novca kod sebe da doplatim, jer sam prethodno zvala i rekli su mi da to kosta 1710 din koliko sam i ponela, a na moje pitanje zasto mi to nisu rekli kada sam zvala da pitam, ona mi rece da se sigurno javila neka pocetnica koja ne zna da se ureplazma ne radi bez mikoplazme... Nisam htela da se raspravljam, vratila mi je novac i tako se mi lepo razidjosmo...
Molila bih vase misljenje i iskustva sa ovim testom, dakle da li ste test na ureaplazmu radili obavezno uz test za mikoplazmu, koji ste naravno morali da platite iako vam nije potreban??