Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imam jedan problem, cesto mi je hladno nogama,a u sobi nije hladno. Nigde vise mi nije hladno vec samo nogama. U cemu je stvar? Cirkulacija? Sada redovno grejem noge, ali to nije resenje.
I mene ovo zanima... Meni su stalno hladne noge i ruke.Ne naravno u jeku leta , ali van letnje sezone uzas...
Inace godinama unazad spavam u carapicama jer su mi noge uzasno hladne
I mene ovo izuzetno zanima jer mi je iz istih razloga radjen REG (snimanje protoka krvi ka mozgu) i utvrdjena hipotenzija i neurolog zatrazio kolor dopler ( u Nisu se ceka najmanje 3 meseca), usput mi odredio terapiju Kavintona (3 x 1) od cega sam osecao jake vrtoglavice pa cak i adove sa kreveta ako ujutru naglo ustanem. Napominjem da je ceto mern krvni pritisak i vrednosti su bile dobre.
tahiti napisao:Noge poplave od hladnoce i jos u hladnu vodu, dali je vasa sugestija sala ili je zasnovana na licnom iskustvu, medicinskim preporukama........?
Pranje naizmenicno toplom i hladnom vodom podstice cirkulaciju.
Ja sam ranije imala isti probelm koji je sada znatno manje izrazen. Pila sam ginkocel (oni reklamirani preparati na bazi ginko bilobe) zbog drugih problema, a rijesila sam i taj u velikoj mjeri. Na vise mjesta sam citala da je za to ''kriva'' slaba cirkulacija.
iskustvo moje i drugih i preporuke lekara su naizmenicno pranje hladnom pa toplom vodom i hodanje-setnja-bas zbog bolje cirkulacije-sto verujem da je osnovni problem (osim izuzetaka)
lepo je sto si odreagovao-la odmah-treba procitati vise misljenja i stavova pa onda zakljuciti i prihvatiti neki savet.
srecno