Hiv i ostale polne bolesti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
jixx992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 21, 2016 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Hiv i ostale polne bolesti

Post od jixx992 »

Pozdrav.
Imam pitanje. Kolike su šanse za prenošenje HIV-a i drugih polno prenosivih bolesti ako sam imao odnos koji nije bio grub i sa zaštitom? I posle koliko vremena bih mogao da uradim analize ?
I da li ako sam bolestan tipa neka infekcija, prehlada ili tako nesto mogu da uticu na test ?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Re: Hiv i ostale polne bolesti

Post od _david_ »

zastita , kontom kako god.. uopste nije nikakva zastita.. kondomi imaju rupe velicine 5 mikrona... a virus prolazi kroz 0,1 mikro...znaci donekle prezervativ nije nikakva zastita od hiv-a i drugih bolesti... u 14% slucajeva zene koje imaju odnos sa partnerom koji koristi zastitu , ostaju u drugom stanju... zato sto je kondom prakticno supalj... gore sam ti napisao...sto se tice hiva...tacan broj seksualnih opstenja potrebnih za prenosenje virusa zavisi od kolicine samog virusa u krvi inficirane osobe...tako da sada ne mozemo ovde lupati koje su sanse da budes zarazen... imas dosta slucajeva da je doticna osoba bila zarazena hivom a da partner nije preneo virus...ali ipak koristi tu zastitu i ne guraj budalu u svaciju rupu
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Post od chipsi »

HIV se ne prenosi seksualnim putem, tako da te price okacite macku o rep.
To su price koje su servirali proizvodjaci kondoma jer su videli da se njihov izum slabo koristi. Pa se sada prave svake godi i dan protiv HIV-a gde se dele kondimi.

Skoro sam cuo da je jedna devojcica od 10 godina obolela od HIV-a, pa me interesuje kako je ona dobila tu bolest? Da nije seksualnim putem? :o
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

svaka osoba moze da se zarazi i oboli, bez obzira na pol ili rasu, ukoliko je nekad u zivotu imala neki oblik rizicnog ponasanja.....HIV se prenosi razmenom odredjenih telesnih tecnosti - krvi, vaginalnog sekreta, sperme i mleka za dojenje... zato sto virus HIV-a zivi u ovim tecnostima, dakle virus HIV-a zivi u telesnim tecnostima i prenosi se kada te tecnosti prodru u krvotok...vecina ljudi se zarazi ...

· nezasticenim seksom (vaginalnim, analnim ili oralnim) sa zarazenom osobom

· zajednickom upotrebom igala ili spriceva (prilikom ubrizgavanje droge) sa zarazenom osobom

· trudnocom,, rodjenjem ili dojenjem kada je majka zarazena HIV-om

da biste se zarazili, HIV mora prodreti u vas krvotok...ako imate polni odnos i krv, sperma (ukljucujuci i semenu tecnost) ili vaginalni sekret vaseg partnera dodju u dodir sa malom ogrebotinom u tkivu vase vagine, anusa ili usta, postoji rizik da se zarazite...

· chipsi nemoj da citas svasta po internetu :)
chipsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od chipsi »

Ako mislis da je to tacno sto si napisao, objasni mi kako je taj virus dospeo u neciji krvotok?
Od necega je moralo poceti, jel? :wink:
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

lako, jer je to vestacki virus .. koji zapravno in " ne postoji "
chipsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od chipsi »

Eto, sam si dao odgovor na pitanje kako se ljudi zarazuju sa HIV-om. To je virus koji mozemo dobiti svi mi bez obzira da li smo imali dodir sa necim zarazenim ili ne. Samo sto virus kao virus zavisi od imunog sistema, vece dejstvo ima ako se stupi u dodir sa tim (ako otvorenu ranu stavis na zarazeno mesto) jer krv stalno cirkulise.

Da ne postoji, ljudi se ne bi zarazivali.
Svi virusi su vestacki napravljeni.
Odgovori