HIV infekcija?!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
HIV infekcija?!
Mozete li mi reci koji fizioloski simptomi/promene i elementi klinicke krvne slike bi ukazivali na mogucu HIV (AIDS) infekciju? Dakle, koji su to parametri na osnovu kojih bi se posumnjalo na ovu infektivnu bolest u okviru standardnih pretraga i pregleda??? Hvala svima!
Pa evo kad sam se ja prosle godine pozalila doktorki na otecene limfne zlezde u vratu, blago povisenu temperaturu i visemesecnu dijareju ona mi je uz neverovatno glup osmeh(onaj radostan!!!) uzviknula HIV. Znaci odsekla sam se!
Naravno odmah sam uradila testiranje i oslobodila se strahovitih razmisljanja.
Ne znam zasto bi trazila simptome koji se dugo godina ne moraju ni ispoljavati, idi u Studentsku polikliniku, uradi test, i budi nacisto sa tim.
Naravno odmah sam uradila testiranje i oslobodila se strahovitih razmisljanja.
Ne znam zasto bi trazila simptome koji se dugo godina ne moraju ni ispoljavati, idi u Studentsku polikliniku, uradi test, i budi nacisto sa tim.
Znas li ti koliko ima nadrilekara? Evo meni je dijagnostifikovana masna jetra (pogresno!!!) i kao neki tumor??? Radlia sve tumor markere i svi OK, radila infektivne hepatitise i sve OK, krvna slika extra osim tih uvecanih transaminaza. Transaminaze imaju tu boljku kao i bilirubin da raguju na sve i svasta, prolazak virusa, coca-cola, punosmasno mleko, gazirano...i ne mogu se uzeti kao reprezentativni primer ostecenja jetre. Na drugom UZ kod je radio specijalista a ne kao prosli put veterinar, pankreas, bubrezi, jetra, zucni kanali su u odlicnom stanju. Zakljucak je: ima toliko slepaca u doktora i neukih i glupih da se svaki njihov sud mora uzeti sa velikom dozom rezerve. Skoluju mnogo kadra ali nekvalitetno: od 100 njih 10 vredi necemu a ostalih 90 nisu ni za vadjenje krvi babama. Kako su me preplasili hepatitom (najpre steatosis hepatis, tu haepatae) da sam za par meseci naucila celu njihovu jednu godinu studija i to bolje od vecine. Moraju dosta da im pojacaju kriterijum, do sada sto sam videla bilo je izlupetavanje i samaranje dijagnozama a nemaju pojma o cemu govore, i samo brukaju medicenu kao nauku. Zato u se i u svoje kljuse, pa ako ne mozes sve sam tek tada idi njima...stvarno su ubi boze u svemu, jednom recju ruglo nauke, bar u nasoj zemlji, U nemackoj, Francuskoj, Japanu i SAD je ti sasvim druga stvar, mi smo tu 100000 svetlosnih godina iza njih
-
tweety_girl
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm
Zao mi je sto si imala poteskoca sa lekarima, i sto si prolazila kroz to!klarica napisao:Znas li ti koliko ima nadrilekara? Evo meni je dijagnostifikovana masna jetra (pogresno!!!) i kao neki tumor??? Radlia sve tumor markere i svi OK, radila infektivne hepatitise i sve OK, krvna slika extra osim tih uvecanih transaminaza. Transaminaze imaju tu boljku kao i bilirubin da raguju na sve i svasta, prolazak virusa, coca-cola, punosmasno mleko, gazirano...i ne mogu se uzeti kao reprezentativni primer ostecenja jetre. Na drugom UZ kod je radio specijalista a ne kao prosli put veterinar, pankreas, bubrezi, jetra, zucni kanali su u odlicnom stanju. Zakljucak je: ima toliko slepaca u doktora i neukih i glupih da se svaki njihov sud mora uzeti sa velikom dozom rezerve. Skoluju mnogo kadra ali nekvalitetno: od 100 njih 10 vredi necemu a ostalih 90 nisu ni za vadjenje krvi babama. Kako su me preplasili hepatitom (najpre steatosis hepatis, tu haepatae) da sam za par meseci naucila celu njihovu jednu godinu studija i to bolje od vecine. Moraju dosta da im pojacaju kriterijum, do sada sto sam videla bilo je izlupetavanje i samaranje dijagnozama a nemaju pojma o cemu govore, i samo brukaju medicenu kao nauku. Zato u se i u svoje kljuse, pa ako ne mozes sve sam tek tada idi njima...stvarno su ubi boze u svemu, jednom recju ruglo nauke, bar u nasoj zemlji, U nemackoj, Francuskoj, Japanu i SAD je ti sasvim druga stvar, mi smo tu 100000 svetlosnih godina iza njih
Samo polako nervoza ne pomaze!
Sto se doktora tice, sa tobom se ne bih slozila, svi smo mi razliciti...
Elem, sto se nekih stvari tice:
hepatitis i jeste svaka upala jetre, a posto su tebi bile povecane transaminaze, to i jeste znacilo da se neki inflamatorni proces odvija u jetri ali kakav to dalje pretrage treba da pokazu, zato same transaminaze nista i ne znace!Nisi imala infektivni hepatitis i to je sjajno, ali ne postoji samo on!
Sjajno je sto se situacija polako sredjuje!
Hmm, znas kako sve je to lepo sto si navela i drago mi je sto je u tim zemljama sve sjajno, ali ja ipak skidam kapu i nasim lekarima!
Verovatno mislis da je tamo negde sve lepse i bolje, pa sto ne odes tamo, lepo idi pregledaj se, plati grdne pare i nemoj pitati za misljenje ovde iste one dr-e koje kritikujes!Kad budes otisla videces da je svuda manje vise isto!Da, imaju oni sjajne instrumente, vece mogucnosti, sve je fino...ali da li je neko covek ili ne, odnosno strucnjak ili ne, ne zavisi od forme nego od mnogih drugih stvarii potpuno je individualno!
Puno prijatelja imam po toj Nemackoj i Francuskoj bas....ne vidim da su srecni i zadovoljni nego kad dodju ovde na odmor iskoriste guzvu i odu kod svih mogucih lekara
Samo polako i sa osudama i sa hvalama, jer nista nije tako crno belo!
Pokusaj malo i lekare da razumes, nisu svi isti!Ako ti se neko ne svidja, mislis da ne radi svoj posao..pa prijavi ga!Ne kazem da je idealno, ima mnogo kukolja, ali ima prvoklasnog zita!
Sve najbolje ti zelim!!!Da se sto pre sve sredi!
pozz
HIv kod mnogih ljudi nema nkiakve znake. Lekari kazu da covek moze da ima HIV godinama a da nema nikake simptome ponekad 10 godina. kazu da je jedini nacin da se utvrdi da li je neko pozitivan je da se uradi test. ali i taj test moze da da lazan pozitivan. vidi razmisli, koristi kondome i neka ti je sa srecom