HIV, da ili ne?!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
radoznaoBNS
- Novi član

- Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 8:29 pm
HIV, da ili ne?!
Interesuje me nesto, pre otprilike 7 ili 8 godina, imao sam nezasticeni seksualni odnos, tada sam imao 9 ili 10 godina, bilo je to vise klinacko ispitivanje, kratko je trajalo, manje od 5 min, cak nismo ni znali sta je to seks, jedina problem je to sto sam to uradio sa drugom iz zgrade pored, samo taj put i nikada vise, ne zelim da se to pogresno shvati, nisam gej, kao sto nije ni on, samo smo bili radoznali. Interesuje me, posto sam nacuo nesto, da li je moguce, da smo se tada zarazili hiv-om, ako pouzdano znam da smo i ja i on bili nevini, i da nam je to bilo prvo seksualno iskustvo?! Citao sam nesto na raznim forumima, ali nisam mogao da nadjem pravi odgovor, pa molim da bilo ko ko zna nesto o ovome, da napise komentar, ja sam slusao razne teorije o nastanku HIV-a, pa me zato interesuje.
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: HIV, da ili ne?!
Nema puno filozofije kada je u pitanju nachin prenosenja ovog virusa! Pisali smo o tome milion puta a sve mozete saznati i jednostavnim koriscenjem wikipedie!
Da li je ta osoba tada imala HIV ili ne? Da li ste se ikad testirali (mada predpostavljam da niste)? Zashto niste? I kakav odnos je bio u pitanju, niste bash precizno napisali!? Oralni seks, analni?
I na kraju krajeva, nevezano za vasu proshlost ili sadashnje seksualno iskustvo, potrudite se da se testirate i tako odagnate sve sumnje! Testiranje ne boli i mozete ga uraditi svugde!
Da li je ta osoba tada imala HIV ili ne? Da li ste se ikad testirali (mada predpostavljam da niste)? Zashto niste? I kakav odnos je bio u pitanju, niste bash precizno napisali!? Oralni seks, analni?
I na kraju krajeva, nevezano za vasu proshlost ili sadashnje seksualno iskustvo, potrudite se da se testirate i tako odagnate sve sumnje! Testiranje ne boli i mozete ga uraditi svugde!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bio je analni sex, a osoba je do tada bila nevina, to jest, nije upraznjavala sex, tako da nije imala HIV, a nisam se testirao, jer mislim da nema potrebe za time, jer koliko sam saznao, virus se moze samo preneti sa jedne osobe na drugu, ne moze nastati prilikom seksualnog odnosa.
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cisto da se zna i nevina osoba moze imati SIDU tj biti nosioc HIV-a!
Delujete prilichno zabrinuto pa sam zato pitala zasto se niste testirali kada vec pitate ovakva pitanja!
Mislim da nema razloga da razmishljate o prenoshenju bilo chega, vec da o svemu poprichate sa psihologom! Ochigledno ce se sve ovo odraziti na vas ceo zivot, posebno seksualni!
Delujete prilichno zabrinuto pa sam zato pitala zasto se niste testirali kada vec pitate ovakva pitanja!
Mislim da nema razloga da razmishljate o prenoshenju bilo chega, vec da o svemu poprichate sa psihologom! Ochigledno ce se sve ovo odraziti na vas ceo zivot, posebno seksualni!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mozda ste upravu, malo sam bio zabrinut posto sam cuo razne price, npr, kako HIV nastaje prilikom polnog odnosa dva muskarca i sl. ali to su verovatno samo zablude, tako da, hvala na odgovoru:DD
))