Hitno, ukocena vilica..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
lepo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 1:20 am

Hitno, ukocena vilica..

Post od lepo »

Ukocila mi se vilice, i mogu da otvorim usta do pola, i tu kao da imam neku prepreku sa desne strane u vilici odjednom zaboli... desavalo mi se to jos od ranije ali nikad nije ovoliko dugo trajalo... od jutros mi traje od kada sam ustao, ne mogu da jedem... a inace ne boli nista, samo kad zinem... molim vas pomozite sta da radim???
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Polako nije za paniku ,meni se to događa kad zagrizem jabuku ili pri zevanju ,nekad ume i po dva dana da mi traje !

Nemoj nagle pokrete praviti !Jeste jako neprijatno!
Korisnikov avatar
Biljanica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 06, 2008 9:13 pm

Post od Biljanica »

Ne znam da li je to ista stvar, ali meni se nekad ukoči mišić iza brade kada jako otvorim usta, npr. zevam, ali to prođe vremenom. Ako mi je pri ruci ja na to mesto umasiram Pulmint gel, tek da bude da sam nešto uradila. Ako baš dugo traje, sigurno nije samo klasičan grč mišića kao kod mene.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Nije to isto ,kod vas je u pitanju mišić ,a ovo je u pitanju zglob koji ''iskoči''!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Ako je u pitanju iskakanje zgloba, neophodno je da neko vilicu vrati u normalno stanje, javite se maksilofacijalnom hirurgu (naravno da nije potrebna operacija, prosto - oni se time bave!)
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

To je subluksacija temporomandibularnog zgloba, idite kod maksilofacijalnog hirurga da se vidi da li je dovoljna konzervativna terapija, kako ne bi kasnije bila neophodna rekonstruktivna.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori