HITNO !!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

HITNO !!!!!

Post od andjelija81 »

Molim vas da mi neko rastumaci nalaze scintigrafije skeleta!
Pise ovako:

Analizom scintigrama dobijenih na gama kameri u whole body modalitetu i ciljano u vise priojekcija posle i.v. aplikacije radioobelezivaca, nadjeno je:
Vizualizuju se zone fokalno pojacane akumulacije DPD-a u prednjim okrajcima 5. i 6. rebra desno i desnoj skapuli.
Opisane promene deferencialno dijagnosticki mogu odgovarati sekundarnim depozitima ili traumi.

ZAKLJUCAK:
Suspektne promene na rebrima i skapuli desno.
Nalaz moze ukazivati na sekundarne depozite ili posledicu traume

O tegobama mog oca sam pisla ovde http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Zanima me da li sekundrani depoziti znace metastaze na rebrima??? :cry: Gde onda moze da bude primarno mesto tumora? :(
Tata je u mladosti imao dupli prelom svih rebara, a kasnije jos 2x prelom rebara (mada mi se cini donjih, ne tako visoko). Da li je moguce da ovakav nalaz bude posledica toga ???
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

U opisu scintigrafije pise da promene "MOGU odgovarati...". Znaci formulacija je da moze biti nesto, ali ne da je to sigurno.

Ovakav scintigrafski nalaz MOZE biti posledica starih povreda, kao sto pise u nalazu.

Cak i ako se radi o metastazama, samo na osnovu scintigrafije se ne moze odrediti mesto privatnog tumora.

Javite nam sta je bilo na pregledu.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Puno vam hvala na odgovoru!
Tata sutra ide kod neurologa sa rezultatima, pa cemo videti sta dalje - verovatno MR
Odgovori