hitno potrebno misljenje i savet

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

hitno potrebno misljenje i savet

Post od siki pardik »

imam dva decaka,jedan je 4 god,a drugi 2,5.idu u vrtic.zivimo u svedskoj gde je zlostavljanje dece zabranjeno.mi smo toga svesni.danas nas zovu iz socijalnog sa prijavom da se moj mladji sin cudno ponasa u vrticu.nisu nam direktno rekli da sumnjaju na nas,ali i corav vidi da je tako.on se ponasao cudno tacno pre mesec dana,ali niko nama nije nista rekao do danas,posto sam ja juce poslala zzahtev da promenim vrtic,jer u ovom moja deca dolaze sa opecenom rukom,razbijenim nosom i tako to.juce je i poslata prijava u socijalno sa njihove strane iako je to bilo pre mesec dana i iako ja svakog dana pitam kako je bilo sa njima,oni kazu da su moja deca super i sve je u redu.dakle,nisu mi rekli pre mesec dana da se te cudne stvari desavaju.prvo su obavestili socijalno iako sam ja roditelj.kazu da moj sin ume,da svuce lutku,polozi je na dusek,digne svoju majcu,lutki rasiri noge i radi to sto radi.prvo sam ih pitala odakle malom detetu to,oni kazu da se i oni pitaju i da su nas zato i zvali.da su mi bilo sta rekli,da bijem decu,da ih stipam,grebem ili bacam,mozda mi i ne bi bilo ovako psihicki lose,ali ovako nesto da cujem,stvarno mislim da su bolesni ili mi samo namestaju tu glupost,posto imam preko 10 svedoka,koji su sa mojom decom svaki dan i niko nije primetio nista cudno kod mog deteta kao ni ja,jer sam ja kuci celo vreme uz njih.sutra idemo opet na sastanak,ali odvojeno ja i muz,resila sam da im kazem da hocu da vidim dokaze za sve to,ili cu ja njih da prijavim za klevetu mog deteta,kao i za nezamisliv napad na nas.nisam mogla da zamislim da nekome to moze pasti na pamet,jedna takva uzasna zamisao.naime ja sam njih prijavila pre mesec dana zato sto nisu gledali moje dete,koje je uslo u kuhinju i opeklo ruku na vreli sporet.inace u kuhinju deci nije mesto,ima nozeva i svasta i u vrticu nikad deca ne ulaze u kuhinju.mozda oni sad hoce da mi naprave nesto kako bi prikrili to i da neka od njih ne dobije otkaz,ali ja znam da moje dete to ne radi,,jer nije imalo gde to da nauci.mi smo ipak srbi i na to se veoma pazi.ako imate neki savet,ja sutra idem opet na razgovor.hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: hitno potrebno misljenje i savet

Post od tamaraft »

obratite se nekoj od nevladinih organizacija koje se bave time u svedskoj u mestu gde zivite, posto ako ne odreagujete na vreme mogu tuzbe samo da se gomilaju i da se smatra da se ne borite da dokazete suprotno od onoga shto oni tvrde.

ne bi bilo lose i da se obratite nekom advokatu, potrazite na netu ili po gradu gde zivite gde se daju besplatni saveti od strane pravnika.

morate da imate tachnu tuzbu u rukama da bi znali protiv cega se borite.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori