hitno potrebne informacije u vezi sa prijemnim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

anaraitor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 9:24 am

hitno potrebne informacije u vezi sa prijemnim

Post od anaraitor »

Molim brucoše i ostale studente sa dobrim pamćenjem da izdvoje par minuta za mene.
Interesuje me više stvari:
1. Da li je za upis dovoljno da uradim onu zbirku od 1200 zadataka iz hemije? Šta mislite može li se neko samostalno pripremiti? Koliko otprilike dođe sličnih zadataka iz te zbirke? Znate li nekog sa iskustvom ( uspešnim) ko drži pripremne časove iz hemije?
2. Kakav je prijemni iz biologije? Kakva je zastupljenost oblasti? Jesu li pitanja laka ili zbunjujuća?
3. Čula sam da će smanjiti broj upisanih na 200. Da li je to tačno?
4. I nešto o studijama. Je li anatomija stvarno toliki bauk? Kakvo je ocenjivanje pošteno, realno ili... ? Da li se dobijaju 10 i kakve je snage potrebno uložiti za to ?
5. Imati li par brzih saveta (korisnih) za budućeg kolegu (nadam se :-? ) ?
Hvala unapred! :)
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Re: hitno potrebne informacije u vezi sa prijemnim

Post od zlett »

anaraitor napisao:Molim brucoše i ostale studente sa dobrim pamćenjem da izdvoje par minuta za mene.
Interesuje me više stvari:
1. Da li je za upis dovoljno da uradim onu zbirku od 1200 zadataka iz hemije? Šta mislite može li se neko samostalno pripremiti? Koliko otprilike dođe sličnih zadataka iz te zbirke? Znate li nekog sa iskustvom ( uspešnim) ko drži pripremne časove iz hemije?
2. Kakav je prijemni iz biologije? Kakva je zastupljenost oblasti? Jesu li pitanja laka ili zbunjujuća?
3. Čula sam da će smanjiti broj upisanih na 200. Da li je to tačno?
4. I nešto o studijama. Je li anatomija stvarno toliki bauk? Kakvo je ocenjivanje pošteno, realno ili... ? Da li se dobijaju 10 i kakve je snage potrebno uložiti za to ?
5. Imati li par brzih saveta (korisnih) za budućeg kolegu (nadam se :-? ) ?
Hvala unapred! :)
1.Mislim da je sasvim dovoljno da odradish onu zbirku, jer tu su ti svi potrebni zadaci.Znam osobu koja odlicno priprema za prijemni.Odakle si?
2.Biologija je laka, samo obrati paznju na genetiku i fiziologiju.Botanika ne ide na prijemnom.
3.To sam i ja cuo.Statistika kaze da kada bi sada svi medicinski fakulteti bili zatvorenei mi bi smo imali dovoljan broj lekara za 5 godina.Ti prosudi sama.
4.Anatomija je divna oblast medicine.Ono shto je u matematici aritmetika to je u medicini anatomija.Vrlo je lepa i interesantna.I nemoj da imash predrasude kao drugi o njoj.
5.Ja sam josh u gimnaziji ali sam se isto raspitivao o Medicinskom faxu, i jedva cekam da ga upishem.Srecno.
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
ZokaCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 8:27 pm

Post od ZokaCA »

a u kom gradu zelis da upises pretpostavljam u Beogradu?
anaraitor
Novi član
Novi član

Post od anaraitor »

Hvala vam svima. Da, želim da se upišem u Beogradu. Znate li nekog profesora? Trenutno ne živim u Beogradu, pa sam mislila uzeti par časova u junu da mi pojasni nake stvari, a do tad ću se pripremati sama.
Fiziologija!? To ne piše u priručniku da će biti. Mislite li na uporedni pregled organa iz 2. razreda?
Pozdrav svima!!! :)
zlett
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlett »

anaraitor napisao:Hvala vam svima. Da, želim da se upišem u Beogradu. Znate li nekog profesora? Trenutno ne živim u Beogradu, pa sam mislila uzeti par časova u junu da mi pojasni nake stvari, a do tad ću se pripremati sama.
Fiziologija!? To ne piše u priručniku da će biti. Mislite li na uporedni pregled organa iz 2. razreda?
Pozdrav svima!!! :)
Pa ja zivim u Crnoj Gori i znam odlicnu profesoricu hemije koja je pripremala vec ucenike, ali nema veze....

Elem, na prijemnom vam se najvishe kotiraju genetika(knjiga za 4. razred) i fiziologija (knjiga za treci razred).Takode ti savetujem da upotrebish i literaturu medicinskih shkola.
Srecno!
A gde si uzela tu zbirku od 1200 zadataka.
anaraitor
Novi član
Novi član

Post od anaraitor »

Tu zbirku sam uzela u skriptarnici fakulteta. Na sajtu fakulteta na popisu literature za pripremu nema biologije za 3. razred i fiziologije. Objašnjenje!? I ja trenutno živim u CG.
Znate li nekog profesora ili asistenta na fakultetu koji drži časove u junu'
Pozdrav :o
zlett
Aktivan član
Aktivan član

Post od zlett »

Biologija za treci razred sadrzi teme iz fiziologije.
Ne znam ni jednog asistenta nazalost.
ZokaCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 8:27 pm

Post od ZokaCA »

ja cu pokusati da ti nadjem broj jedne profesorke biologije, koja 20 godina sprema studente za upis na medicinski, izmedju ostalog zna i sva pitanja sa prethodnih testova..tako da te moze uputiti na sta najvise da obratis paznju..
Vladanz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 3:27 pm

Post od Vladanz »

I mene bi zanimali profesori narocito...
anaraitor
Novi član
Novi član

Post od anaraitor »

Hvala puno, ali bi mi više trebala pomoć iz hemije.
Hvala, lepo je videti buduće kolege kako su željni pomoći.
Pozdrav!!! :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

.......postoji zbirka po kojoj se priprema prijemni iz hemije ,koje nema u prodaji već dve godine !
To je proverena informacija od mojih kolega sa medicinskog fakulteta!
Odgovori