Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Bavim se dizanjem tegova vec duze vreme ali u zadnjih mesec dana primetio sam nesto sto me zabrinjava.
Nemam bol!...samo neprijatan osecaj u trbusnom zidu sa donje desne strane pupka na udaljenosti od oko 1cm od njega, e sad, na prvi pogled se nista ne vidi, ali ja sam pokusavao da opipam tu stranu da bih proverio da li se nalazi neko ispupcenje, nasao sam na nesto mozda pola cm u precniku ali nisam siguran da li je to samo deo izmedju 2 misica ili ne daj boze kila, na pritisak ne boli i sitno je, sa druge strane pupka (gde je sve u redu, leva strana) napipao sam nesto slicno ali manje.
Osecam diskomfort sa desne strane ali nikakav bol a opet sam strasno zabrinut da li je to kila jer mi je to zadnje sto mi je sad potrebno u zivotu.
Molim vas odgovorite sto pre, hvala
Pazi ta "kvrzica" kako je ja zovem je strasno mala mozda manja cak i od pola milimetra ne boli me ni na pritisak ali svakih pola sata opipavam i pokusavam da procenim, mozda cela ta preopterecenost me cini da osecam neugodnost u tom delu. Danas sam radio cucanj i nisam osetio nikakav bol ili diskomfort, opet kad pokusavam da opipam uvek naidjem na drugacije rezultate, prvo pipam pa mi se cini da je vise kao rupa, onda pritisnem jace i u stvari provalim da opipavam obode plocice (trbusnog misica) pa onda opipam na drugoj strani i vidim da je isto, onda mi se ucini da je to u stvari kvrzica (nije loptastog oblika) pa je ja onda pritiskam i trljam gore dole, e sad nisam siguran da li me ona na kraju zapravo zaboli jer je ja trljam ili jer me inace boli...
Da li je moguce da sam istegao taj misic samo mozda, amaterski se takmicim u powerliftingu i stvarno znam kako je lose da dobijes kilu i da moras dugo da se oporavljas- da te to mnogo uspori itd.
Ukratko simptomi su sledeci:
-diskomfort
-osecanje da mi je leva strana trbusnog zida "slabija"
-osecanje kvrzice nepravilnog oblika 2 cm udaljene od pupka (nisam 100% siguran)
Pazi ta "kvrzica" kako je ja zovem je strasno mala mozda manja cak i od pola milimetra ne boli me ni na pritisak ali svakih pola sata opipavam i pokusavam da procenim, mozda cela ta preopterecenost me cini da osecam neugodnost u tom delu. Danas sam radio cucanj i nisam osetio nikakav bol ili diskomfort, opet kad pokusavam da opipam uvek naidjem na drugacije rezultate, prvo pipam pa mi se cini da je vise kao rupa, onda pritisnem jace i u stvari provalim da opipavam obode plocice (trbusnog misica) pa onda opipam na drugoj strani i vidim da je isto, onda mi se ucini da je to u stvari kvrzica (nije loptastog oblika) pa je ja onda pritiskam i trljam gore dole, e sad nisam siguran da li me ona na kraju zapravo zaboli jer je ja trljam ili jer me inace boli...
Da li je moguce da sam istegao taj misic samo mozda, amaterski se takmicim u powerliftingu i stvarno znam kako je lose da dobijes kilu i da moras dugo da se oporavljas- da te to mnogo uspori itd.
-diskomfort
-osecanje kvrzice nepravilnog oblika 2 cm udaljene od pupka (nisam 100% siguran)
-diskomfort