HITNO! HITNO!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Tresnjica94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 26, 2013 4:45 pm

HITNO! HITNO!

Post od Tresnjica94 »

Zdravo. Volela bih kada bi neko (ko je imao slicno iskustvo ili neko strucan)mogao da mi pomogne. Pre jedno mesec dana (ako ne i vise), osetila sam jake bolove u grlu. To nije bio onakav bol kakav se oseti kad je neko prehladjen. Bolelo me je dok govorim, gutam. Nocima nisam mogla da spavam. Onda sam shvatila da su mi se zlezde nadule, gotovo da me je boleo dusnik, ne grlo. Kljukala sam se lekovima i to je pomoglo. Sve vreme sam imala temperaturu. Malo, al ni jednom nije bila ispod 37. Problem je sto to traje mesec dana. Non stop imam temperaturu najmanje 37, a kad osetim da mi je losije nego sto jeste bude preko. Nikad nije prosla 37,7. Konstantno sam osecala glavobolju. I to je uvek bilo povezano. Kad dobijem temperaturu, boli me glava. Nisam imala simptome prehlade. Tipa kijavica i slicno.. al sam imala osecaj da mi se kaslje, i nisam mogla da se iskasljem. Kada dodje do toga onda to bude onako suv kasalj i oseti se bol u grlu. Jednom prilikom (mada nzm koliko je to bilo bitno), iskasljala sam malo sukrvice. Mislila sam da mi je u toku noci curela krv iz nosa, pa se slilo niz grlo i ja to posle iskasljala. Ne znam ni da li ovo ima veze, ali u toku noci se probudim od bola. Boli me desno uvo. U toku dana me ne boli, al bude crveno. I sve je to bilo ok dok nisam pocela da osecam mucninu. Tako od jednom dobijem neki napad da povratim kad osetim neki jaci miris.

Sto se tice lekara, bila sam u poslednje dve nedelje svaki drugi dan. Vadila sam krv dva puta za to vreme. Napomenucu da zadnji put kad sam vadila krv (iz vene) , bilo mi je jako lose i onesvestila sam se. Sto nije neuobicajno za mene. Pre dva meseca sam dala urin na analizu i radila urinokulturu. Sve je bilo ok, izuzev toga da sam imala neku infekciju urina, medjutim to je sve reseno pijenjem nekog leka (bactrina msm).

Lekari nisu ni hteli da pogledaju rezultate krvne slike. Samo su mi dali lekove. Do sada sam pila:
-panadol
-prospan
-amoksicilin
-paracetamol
- i na kraju su mi dali hemomycin (ima tri tablete, jedna na dan)

Napomenicu da su svi od 500 mg. Kada pijem antibiotike, bude mi dobro. Mada posle 5,6 sati osetim temperaturu opet. Kada popijem celu terapiju, bude mi ok. AL posle dan,dva ispocetka sve.

Ako bude bilo poterbno, napisacu rezultate krvne slike, HVALA PUNO unapred
Tresnjica94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 26, 2013 4:45 pm

Re: HITNO! HITNO!

Post od Tresnjica94 »

Napisacu za svaki slucaj. Mada meni rezultati deluju dobro.

WBC (leukociti) -7.2 (normalna vrednost 3.8-10)
RBC (eritrociti) -4.50 (normalna vrednost 3.8-5.8)
HGB (hemoglobin) -130 (normalna vrednost 110-165)
HCT (hematokrti) -0.435 (normalna vrednost 0.350-0.500)
PLT (trombociti) - 306 (normalna vrednost 150-390)
PCT (ne znam sta je ovo) - 0.219 (0.100-0.500)

MCV(srednja zapremina eritrocita) - 97 (normalna vrednost 80-97)
MCH( srednja vrednost hjemoglobina) - 28,9 ( norm.vred. 26,5-33,5)
MCHC (ni ovo ne znam sta je) - 299 (norm.vred. 315-350)
RDW - 16,4% *(norm.vred. 10-15 %)
MPV(prosecni volumen trombocita)- 7.1 (norm.vred. 6.5-11.0)
PDW(raspodela trombocita po volumenu)- 14.7 (10-18)

LYM - 2.3 (1.2-3.2)
MON- 0.2 (0.3-0.8)
GRA - 4.7 (1.2-6.8)
Odgovori