Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Molim vas ako neko pomogne,naime imam kćerkicu koja ima osam mjeseci primljena je u bolnicu sa dijagnozom :INFECTIO TRACTUS URINARII SUSP. ANAEMIA...
Kćerkica mi provela u bolnici 11 dana da bi bila otpuštena sa dijagnozom :
PYELONEPHRITIS ACUTA ANAEMIA HYPOCHRONICA,stoga moli ako neko tačno zna šta tačno znače ove dvije dijagnoze...
Dijagnoza na prijemu : infekcija urinarnog trakta , sumnja na anemiju
Dijagnoza na otpustu
akutno zapaljenje gornjih urinarnih puteva i bubreznog parenhima tj. tkiva bubrega:(pijelon je bubrežna karlica deo gornjih urinarnih puteva, a nephritis je od nephros –bubreg),
hipohromna anemija (malokrvnost usled niskog hemoglobina, nedostatka gvoždja - gubitak ili smanjene apsorpcije u crevima ili smanjen unos gvoždja)
U svakom slućaju želim Vam se zahvaliti na pojašnjenu samo me zanima kiliko je sve ovo opasno i kako se naj bolje lječi pošto su joj lječnici dali Ceclor sirup da pije naredena tri mjeseca.Prije ovoga jeprimila Mirocef inekcije i sirup Cefalexin...
Sve su to cefalosporinski antibiotici i koriste se u lečenju bakterijskih infekcija urinarnog trakta. Ona je dobila kombinaciju sistemskog (injekcije) i oralnog antibiotika u trajanju od 10 dana (pretpostavljam pošto je toliko bila u bolnici) što se i primenjuje u lečenju akutnog pijelonefritisa. Taj antibiotik koji pijete naredna tri meseca je ordiniran profilaktički dok se ne dokaže da nema opasnosti od reinfekcije i lezije bubrega.
Bakterije najčešće do bubrega stižu ascendentno tj. šireći se naviše duž uretera, mada može i hematogeno putem krvi iz nekog žarišta u organizmu, ali retko.
Postoje neki faktori npr. veziko-uretralni refluks koji olakšavaju pojavu infekcije i dok se sumnja na postojanje faktora koji olakšavaju nastanak infekcije ne otkloni i oni ne uklone daje se profilaktički antibiotik (može čak i do 6 meseci i duže).
Znači da to nije ništa opasno samo je potrebno da se nastavi sa terapijom koju lječnik preporučuje?
Ne znam kako da vam se zahvalim puno Vam hvala od srca,znate kako je kada imate malu bebu pa se za sve sikirate još jednom hvala Vam.