hitan odgovor
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
hitan odgovor
Molim da mi odgovorite na jedno pitanje. U avgustu 2006. godine sam radila hsg gde je ustanovljena dobra prohodnost leve i delimična (loša) prohodnost desne strane. Nakon hsg-a nastaju problemi (bolovi, visoka temperatura...) i na kraju gnojni apces desnog jajovoda. Bila sam u bolnici 10 dana uz terapiju nekoliko antibiotika: longaces, orvagil, garamicin. Sedimentacija mi je bila 100 prvi sat, 15600 leukocita i fibrinogen 8,8.Od tada idem redovno na kontrole, dimenzije apcesa su se smanjile za više od duplo, nemam bolove i rezultati su mi odlični. Nakon poslednjeg pregleda gde je lekar bio više nego zadovoljan i rekao da sam operaciju izbegla 99% nastaju nove sekiracije. Na njegov predlog uradila sam tumor marker Ca 125 i doživela šok kada je stigao nalaz 169. On sada smatra da mi se pojavila endometrioza koju sam operisala 1999 godine, ali ja mislim da to nije tačno jer sve do HSG-a je bilo u redu.Moje pitanje je da li apces može da da ovako visok nalaz TU markera i da li da sačekam sa operacijom s obzirom da je lekar predlaže. Molim Vas da mi što pre odgovorite na ovo pitanje jer mi treba mišljenje još nekog lekara pre nego što me operiše. S obzirom da mi je dogovor oko operacije zakazao za ponedeljak molim Vas kao Boga da mi odgovrite danas. U nadi i iščekivanju Vašeg odgovora pozdravljam Vas. CACA.