hitan odgovor !!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

hitan odgovor !!

Post od cudak »

znaci bio sam sa ribom,i tako imali smo odnos,i nismo osetili i kondom je pukao... i sada ja sam trebao da erekciju i brzo sam izvadio penis i svrsio u ruku,ali se sada pitam da li sam na vreme izvadio i da li sam mozda njoj u vaginu svrsio...

zanima me vas savet,mozda da mi pomognete da zakljucim da li je do toga doslo, ili da mi kazete da li moze nesto da se preduzme da ne dodje do trudnoce......

hvala svima ne znam za sebe jedva sam i sastavio ove recenice valjda cete razumeti...
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

Post od maza »

postoji ogroman rizik da ostane trudna, jer je moguce da si izbacio i manju kolicinu u nju. Ono sto moze da se preduzme je da popije tablede za dan posle najkasnije 48 sati posle odnosa.
To je ono sto ja znam.Bolje bi bilo da ste odmah sutradan otisli u dom zdravlja i informisali se. Mozda jos uvek postoji neka sansa, zato posetite doktora sto pre moguce. To vam je moj savet.
xantipa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 8:31 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od xantipa »

Žena je plodna samo par dana u mesecu, tako da bez kondoma šanse za trudnoću uopšte nisu tako velike. Osim toga, znaš valjda i sam koliko ima žena koje ne mogu da imaju decu, iako stalno vode ljubav bez kondoma.

(Znaš, to su oni koji trudnoću ne posmatraju kao bolest, već kao rađanje novog života, i koji spavaju sa onima koje vole, i s kojima, prirodno, žele porodicu... Kamo sreće da si ti stvarno "Čudak", i da je danas taj bolestan pogled na svet retkost.)
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

znaci, posle je**nja nema kajanja.

Ne brini, desava se to a ako se i volite ... onda srecno. :D
(reka bez povratka je tek za 3 meseca.)
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Nadam se da je 'cudak' resio 'problem'. Jedini nacin da se spreci trudnoca su pilule "dan posle".

Xantipa, moze covek da spava i sa nekim do koga mu je stalo a da ne zeli decu, bar ne odmah. Da je covek rekao da nije koristio nista bila bi druga prica - to je izazivanje sudbine (slazem se s tobom, neko ne koristi zastitu godinama pa se ne desi nista, ali pitanje je da li ti spadas u te). Ali ovako, desava se...
xantipa
Novi član
Novi član

Post od xantipa »

Delimično si u pravu.
Međutim, niko za voljenu devojku ne govori da je riba. Ta reč, čini mi se, jasno ukazuje na kres-varijantu, na devojku koja nema nikakve duhovne vrednosti. Rekla bih da je iz Čudakovog izlaganja jasno da nije reč o ljubavi.
Drugo, razumem da neko iz nekog razloga trenutno ne želi dete, recimo ako se školuje ili ima neke probleme... Ali mislim da nije baš normalno da tako neko, ko uz to voli svoju devojku, njenu neplaniranu trudnoću doživljava baš toliko tragično. Zar nije poenta u ljubavi da želimo da dobijemo dete voljene osobe? Znaš kako kaže Brajan Adams u pesmi "Have you ever really loved a woman": "... when you can see your unborn children in her eyes..." Dakle, ako je ljubav prava, i neplanirana trudnoća morala bi da bude razlog za sreću.
Ja lično, hvala Bogu, ne spadam u te nesrećnice koje sam pomenula, koje uzalud pokušavaju da imaju decu, ali se njih uvek setim kad čujem ovako neku priču, ili ne daj Bože za abortuse, od kojih mi se diže kosa na glavi...

Pošto je ovo medicinski sajt, zapravo bi ovde na mestu bilo pitanje: ZAŠTO DOKTORI VRŠE ABORTUSE, KAD SU POLOŽILI HIPOKRATOVU ZAKLETVU, U KOJOJ SE JASNO GOVORI DA DOKTOR NE SME ŽENI U TOME DA POMAŽE? I ZAŠTO SE TAJ DEO HIPOKRATOVE ZAKLETVE U NEKIM SKRAĆENIM VERZIJAMA BRIŠE?

Za Cata: Ovaj poslednji deo nije upućen tebi, jer ne znam ni jesi li doktor ni šta misliš o svemu tome, a možda nije ni važno. To je samo bila mala digresija... Možda bi trebalo da bude nova tema... :wink:
Pozdrav!
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Cat je zensko :).

U pravu si za ono 'riba', previdela sam to (mada se ne slazem sa onim komentarom o duhovnim vrednostima). Svejedno je utesno sto su koristili zastitu i sto se tip ipak raspituje zbog trudnoce.

Nisam lekar, studiram nesto drugo ali poznajem Hipokratovu zakletvu. Znam da me ne pitas za misljenje o abortusu ali evo ga ipak. :) Niko se nece uzdrzavati od sexa zato sto nema ozbiljnu vezu a ko hoce da abortira taj ce to uraditi svakako (vidi zemlje u kojima je zabranjen abortus) pa bolje da to uradi lekar a ne neka baba. Bice manje posledica. Isto tako, medju onima koji abortiraju ima ljudi koji znaju sta rade i ne misle da je to nesto narocito strasno ali se ja nadam da je mnogo vise onih koji su prosto neinformisani. Treba obrazovati ljude i usavrsavati kontracepciju pa ce biti i manje abortusa. To je po meni realniji pristup nego zabranjivanje.
cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

Post od cudak »

znaci ovako
cim otisao sam sa devojkom do apoteke i popila je tamo pilulu "dan posle" i nakon 12 sati jos jednu,posto su nam tako rekli.... prvu pilulu je uzeli 26h nakon odnosa naseg...
e sad ona je danas trebala da dobije... ali nije tako da me zanima da li moze da joj kasni zbog leka i koliko otprilike ili tako nesto ?? posto nam nisu rekli u apoteci iako je zena bila jako ljubazna ;)
i zanima me jel pilule deluju u 100% slucaja,,posto su nam tako rekli...

e sad da se nadovezem na ovo sto ste pisali malopre...
znaci devojku volim,ali bolje da ne kazem koliko ima godina,pa i ne bi bilo bas najbolje da u tim godinama mora da gaji dete... kapirate valjda sad :)

znaci zanimaju me odgovori na ova pitanje posto sam i dalje pod stresom...

tnx unapred
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

@ Cat
Danas je doslo do opste pometnje, ne zna se ko je musko a ko zensko.

@ Cudak
Opusteno, uradili ste pravu stvar, ne brini sve ce se zavrsiti onako kao to vi zelite. Ne ostaje se u drugom stanju tek tako. Ovo ce vam za par dana izgledati kao dobra fora.
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

cudak napisao: znaci devojku volim,ali bolje da ne kazem koliko ima godina

Jao bolje nemoj. :)

Pilula radi posao ali to je urgentna kontracepcija i koristi se bas za ovakve slucajeve, a podrazumeva se da se to retko desava. :) Ako cesce imate problema sa pucanjem kondoma treba voditi racuna gde kupujete i gde drzite kondome (ono standardno, paziti na kvalitet, rok upotrebe, ne drzati dugo u novcaniku ili dzepu itd) a ako to ne pomogne ne bi bilo lose razmisliti o kontraceptivnim pilulama. Pozdrav
xantipa
Novi član
Novi član

Post od xantipa »

Čudaku puno sreće i ako postane i ako ne postane tata, a ja bih samo malo da se nadovežem na priču o abortusu, tj. na ono što je rekla Cat:
Mislim da je abortuse neophodno zabraniti, jer:
1. Nisi u pravu da bi isti broj devojaka i žena abortirao i da je zabranjeno. Da je to zabranjeno, postojala bi veća svest kod ljudi da je to ubistvo, a i ne bi se svaka žena izlagala riziku fušerskih abortusa. Danas ima abortusa više nego ikad, a veliki procenat su udate, situirane žene, koje imaju jedno ili dvoje dece, pa neće više. Danas je suviše lako i komotno abortirati. U suprotnom bi svaka žena bolje porazmislila pre nego što se eventualno odluči na to.
2. Isto tako bi se mogao proširiti tvoj argument, pa reći da treba legalizovati sva ubistva, jer bi se ljudi svakako ubijali. Zločin ipak ostaje zločin, i strašno je da to država dozvoljava, a pogotovo lekari, ljudi koji su se zakleli da će se boriti za tuđe živote.
3. Zamisli situaciju da devojka hoće da abortira, a otac deteta neće. Zar nije strašno da on ne može ni na koji način da spasi svoje dete, jer država smatra da je OK ubiti ga? To se možda ne dešava često, možda muškarci najčešće vole da se oslobode brige, ali mogućnost za to postoji, i kad god pomislim na to, presrećna sam što sam žensko.

Pozdrav!

p.s. Ta pilula za dan posle... Zna li neko kako ona deluje? Ubija li spermatozoide ili oplođenu jajnu ćeliju? Nedavno sam razgovarala o tome sa drugaricom, pa nismo našle odgovor...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Danas je suviše lako i komotno abortirati. U suprotnom bi svaka žena bolje porazmislila pre nego što se eventualno odluči na to.
Sa ovim se slazem ali nisam ginekolog niti znam ikog iz moje okoline ko je abortirao pa ne mogu da komentarisem ko i zasto abortira i kako mu je.

P.S. Pilula za dan posle sprecava ugnezdjenje oplodjene jajne celije u matericu.
xantipa
Novi član
Novi član

Post od xantipa »

Da li to onda znači da je i ta pilula neka vrsta abortusa? Mislim, ako je dete začeto kad se jajna ćelija oplodi...?
Odgovori