Hej narode!
Cetiri godine lecila sam se od hipertireoze koja je u novembru prosle godine zavrsena totalnom tireoidektomiom,imam 30 god i dvoje dece. Medjutim,posto sam sad dospela u stanje hipotireoze koja mi je jos uvek enigma,jer ma koliko sam se dobro osecala nakon operacije,sada uocavam sve posledice;na terapiji sam eutyroxom 150mg,medjutim stalno mi je hladno,bezvoljna sam,imam drastican pad krvnog pritiska i sto je neverovatno uopste ne dobijam na tezini. Ima li neko od vas odgovor na to?
HIPOTIREOZA KAO POSLEDICA OPERACIJE STITASTE ZLEZDE
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Postovana,
Vama je operacijom uklonjena cela tireoidna zlezda,te otuda nema vise organa koji bi lucio tireoidne hormone,vec se oni moraju dozivotno,disciplinovano i svakodnevno nadoknadjivati tabletama/ ujutru,cim otvorite oci / i kontrolisati u krvi svaka tri-cetiri meseca.
Tegobe koje prouzrokuje hipotireoza u korelaciji su sa nivoom hormona u krvi.
Odrzavanje nivoa hormona u optimalnom opsegu,omogucava kvalitetan zivot-bez tegoba.
Vama je operacijom uklonjena cela tireoidna zlezda,te otuda nema vise organa koji bi lucio tireoidne hormone,vec se oni moraju dozivotno,disciplinovano i svakodnevno nadoknadjivati tabletama/ ujutru,cim otvorite oci / i kontrolisati u krvi svaka tri-cetiri meseca.
Tegobe koje prouzrokuje hipotireoza u korelaciji su sa nivoom hormona u krvi.
Odrzavanje nivoa hormona u optimalnom opsegu,omogucava kvalitetan zivot-bez tegoba.
Hvla na odgovoru
Sve mi je to savrseno jasno,medjutim i pored "totalne" tireoidektomije ostalo je nekoliko milimetara i sa leve i sa desne strane koje je bilo nemoguce ukloniti jer bi se sa tim ostetili drugi organi,medjutim,ono sto mene muci jeste to,sto i pored redovnog unosa euthyroxa i to maksimalne doze za zene, TSH je 22.83(jutros sam dobila rezultate),a i pored toga ne dobijam na tezini iako imam sve ostale simptome hipotireoze poprilicno izrazene.Isto tako nije mi jasan taj drasticni pad krvnog pritiska,kao ni smetnje sa vidom.Zar ne bi bilo logicno da je to nakon sest meseci vec dovedeno u neko "normalno" stanje?