Hipoglikemija (pao secer) ili?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mirkos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 11:11 pm

Hipoglikemija (pao secer) ili?

Post od mirkos »

Zdravo,

Imao bih jedno pitanje u vezi danasnjeg mog "dogadjaja"

Nakon "normalnog" i cak sta vise lepog dana, kada sam se vratio kuci, pogledao sam na TV i primetio da ne mogu jasno da procitam slova na ekranu, primetio sam da mi se narocito spajaju prva slova iz reci, i da skoro potpuno ne mogu da se fokusiram i jasno procitam prvo slovo. Zatim sa pogledao oko sebe i primetio da to nije jedino sa TV-om vec i sa drugim slovima ispisanim bilo gde. Shvatio sam da mi se naglo vid "pogorsao" zatim sam poceo da dobijam osecaj kao da sam u "snu" tjs, dekocentrisan, nemogu da fokusiram stvari. Izmerio sam pritisak i on je bio 105/70, ubrzan rad srca (oko 80-90). Naravno tada se poceo i javljati strah i nervoza, sto mislim da je normalno kada osetite da gubite kontrolu nad sobom.

Popio sam casu slane i casu slatke vode. Nakon 15-20ak minuta pritisak i vid se normalizovali, mada sam i dalje imao osecaj da ne mogu potpuno da se koncetrisem na stvari oko sebe.

Posle 2 sata desava mi se slicno, osecaj kao "u snu", mislim gubitak kocentracije, fokusa, orjentacije... merio pritisak i bio je ok i slova sam video ok, jedino sam imao osecaj kao kada konju stave ono na oci pa samo fokusira bas ono u sta gleda, a ono sa strane nikako da dobije fokus.

Odlazak kod doktora se sastojao u tome da u opste me nije poslao da uradim bilo kakve nalaze, secer, krv, urin...nego ono tipa "znas to je verovatno na psiho bazi" i dao mi da pijem Sulpirid.

Citajuci po internetu razmisljam da li to nije bio pad secera? I ako jeste otkuda da se ponovo ponovili nakon sat-dva iako sam popio casu slatke i slane vode.

Da tada sam jos i cesto pio vodu ali sam je i brzo praznio mozda u roku od nekih par minuta, popijem pa se ispraznim. Nisam siguran da li sam bio stvarno zedan, ili sam samo pio ne bi li mi se regulisalo to stanje.

Inace taj osecaj je bio snazan i mislio sam da cu potpuno izgubiti kontrolu ili svest.

Sta da radim?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

imali ste panicni napad pracen derealizacijom i depersonalizacijom.
ne obracajte paznju i ne prisecajte se sta se dogodilo! smanjite stres, ako je moguce.
ako se ponovo dogodi nesto slicno, makar i u manjoj meri - bez oklevanja kod psihijatra!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Ali kod nekog drugog psihijatra koji Vam nece dati Sulpirid (sto je potpuna glupost od terapije!)
Odgovori