HIDROCEFALUS - komplikacije

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
andrea21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 12:47 pm

HIDROCEFALUS - komplikacije

Post od andrea21 »

Moja sestra koja ima 19 godina ima veliku povredu mozga uslijed koje je nastao hidrocefalus (nakupljanje veće količine likvora sa nemogućnošću otjecanja). Nakon ugradnje pudensa višak likvora iz glave se preusmjerio u trbušnu šupljinu, te je nastao drugi problem.. U trbuhu se stvorila voda (sterilna) koja je nastala kao reakcija na pudens. Dva puta je pudens vađen i oba puta je analiza pokazala da je sterilan.
Neurokirurzi sada predlažu preusmjeravanje pudensa u veliku krvnu žilu kraj srca...

Zanima me da li je netko imao iskustva s takvom operacijom i koliko je ona rizična???

Inače smo iz Rijeke, a tražili smo mišljenje i u Zagrebu kod vodećih neurokirurga (da ih sada ne imenujem) koji predlažu isto.

Hitno je MOLIM VAS jer moja mića je već 2 mj. na JIL-u, a to je tek jedan od problema koji nas ometa u ovako teškom oporavku...

Unaprijed zahvaljujam!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ta operacija je vrlo usko specijalizovana pa Vam zbilja odgovor na nju moze dati samo neurohirurg. Ako nema neurohirurga na ovom forumu, morate se osloniti na misljenja onih koje ste pitali.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Rijecka neurokirurgija je na vrlo visokoj razini, zato su i prije nekoliko godina postali Klinika.

Slusaj nijihov savjet.
Odgovori