na gastroskopskom pregledu ustanovljeno:
srednje velika hiatus hernia i gastritis erosiva.
moj jedini problem su vjetrovi i zrak u crijevima. konstantno i preobilno- jednostavno receno- nevjerovatne kolicine koje izludjuju!
nikakve druge simptome nemam koji su specificni za hijatalnu herniju- kiseline, vraćanje hrane itd... samo taj zrak u crijevima.
je li moguce da je ta hijatalna hernija uzrok ovih problema i kako je moguce da nemam vracanja hrane i kiseline u jednjak i ostale simptome koje imaju svi koji boluju od hiatalne hernije?
doktorica kaze da imam upalu sluznice zeluca uzrokovanu helicobacterom. vec sam jednom uzimao trojnu terapiju koja ocigledno nije pomogla pa cu morati ponovo.
hiatalna hernija i cudni simptomi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm
-
- Stalni član
-
- Stalni član
ali moze li da uzrokuje SAMO I ISKLJUČIVO gasove, bez žgaravice, kiseline itd. što je specifično za tu infekciju.
doktor mi je rekao da uslijed hijetalne hernije, kako je valjda taj sfinkter sada otvoren i da zrak ulazi u zeludac slobodno, pa da odatle imam vjetrove i nadimanja u crijevima, odnosno da na taj nacin izbacujem taj zrak koji udje u zeludac uslijed hernije.
ali ja se pitam dvije stvari:
1. kako je moguce da taj zrak ne izbacujem podrigivanjem (ne podrigujem obilno).
2. kako je moguce, ako postoji taj "otvor" između zeluca i jednjaka, da nemam izljevanja zelucanog sadrzaja u jednjak i tzv. vracanja hrane?
od lijekova sam poceo uzimati controloc 2x40mg dnevno, a bezuspjesno sam prije mjesec dana zavrsio trojnu terapiju- nije bilo nikakvog efekta, a to se vidjelo na gastroskopiji - uzimao sam amoxill, metrozol i controloc.
doktor mi je rekao da uslijed hijetalne hernije, kako je valjda taj sfinkter sada otvoren i da zrak ulazi u zeludac slobodno, pa da odatle imam vjetrove i nadimanja u crijevima, odnosno da na taj nacin izbacujem taj zrak koji udje u zeludac uslijed hernije.
ali ja se pitam dvije stvari:
1. kako je moguce da taj zrak ne izbacujem podrigivanjem (ne podrigujem obilno).
2. kako je moguce, ako postoji taj "otvor" između zeluca i jednjaka, da nemam izljevanja zelucanog sadrzaja u jednjak i tzv. vracanja hrane?
od lijekova sam poceo uzimati controloc 2x40mg dnevno, a bezuspjesno sam prije mjesec dana zavrsio trojnu terapiju- nije bilo nikakvog efekta, a to se vidjelo na gastroskopiji - uzimao sam amoxill, metrozol i controloc.
-
- Stalni član