Pozdrav svima. U zabludi sam oko herpesa koji mi se pojavljuje na usnama (na licu) kada mi padne imunitet.Nije toliko ucestalo mozda jednom u godinu dana.Ali me zanima da li sam ja prenosilac herpesa cak i kada ga nemam na licu.Znam da je to u organizmu za ceo zivot ali da li znaci da svaki put kada nekoga poljubim ja prenesem virus toj osobi???
I da li taj tip herpesa moze da se prenese i na genitalije (oralnim odnosom) ?
Da li to znaci da sam ja osoba koja siri zarazu?
Na razlicitim stranicama sam citala negde pisu “ne, ne prenosi se kada ga nemas na usnama” , negde pisu “da prenosi se i kada ga nema” ..
Puno bi mi znacio odgovor strucnog lica..
Rodjena sam u Srbiji gde je to generalno normalna stvar gde niko nikada nije uperio prstom u mene i rekao da sam zarazna jer imam to na licu da sirim zarazu i da trebam da obavestim druge o tome pre nego sto nekoga poljubim?!
A sada sam promenila mesto boravka (Amerika) i dolazim u situaciju da meni izlazi herpes (zbog pada imuniteta i lose ishrane) i postajem optuzena da sam bolesna, zarazna, od strane ljudi?!
Gde ljudi pricaju da je to isto kao sida ..optuzuju jer nisam rekla..
Da li je razlika u zdravstvu stvarno toliko velika? ili su ljudi previse glupi ovde? Ne razumem.U soku sam.
Herpes na licu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Herpes na licu
Ту "грозницу" на усни скоро свако може да добије тако да није то то, али нажалост не знам да ти објасним разлику. У сваком случају то што ти будеш знала ништа ти неће помоћи код проблема са будалама и незналицама.
Препоручујем ти овај домаћи лек за имунитет против вируса: http://*/index.html?stranica=s ... e/imunitet
Ако га будеш стално користила више нећеш имати проблема са вирусима. Још само да пронађеш квалитетан бели лук и комовицу. Може и лозовача, а на крају крајева узми 70% апотекарски алкохол и разблажи га дестилованом водом до јачине од 50% (а и не мораш).
Препоручујем ти овај домаћи лек за имунитет против вируса: http://*/index.html?stranica=s ... e/imunitet
Ако га будеш стално користила више нећеш имати проблема са вирусима. Још само да пронађеш квалитетан бели лук и комовицу. Може и лозовача, а на крају крајева узми 70% апотекарски алкохол и разблажи га дестилованом водом до јачине од 50% (а и не мораш).