hepatitis c i trudnoca

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

za doktorku

Post od Zorana »

Da li nam mozete vi reci vase misljenje o hepatitisu c i trudnoci?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Cao Zorana, nesto te nema.... :-?

Bila sam danas na besplatnom testiranju na hepatitis C, i mogu da ti kazem sledece: Razgovarala sam sa covekom iz farmaceutske kuce koja proizvodi Pegazus, i jasno i glasno mi je rekao da se PRENOSI SEKSUALNIM PUTEM, i da je to jedan od nejcescih puteva za prenosenje virusa medju partnerima, naravno pored transfuzije i svih onih drugih nacina. :oops:
T_a_t_j_a_n_a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 11:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od T_a_t_j_a_n_a »

Prenosi se i vertikalno tj. sa majke na plod!
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

sto se tice trudnoce and prenosenja hep- c-a, kazu da je u zdravih zena koje nazalost imaju hepatitis c i malu kolicinu virusa (viral load) , prenos na bebu je izmedju 0 - 5%. za zene koje imaju veliku kolicinu virusa( preko 2 miliona ) sansa se dize nesto ali za zene koje su zarazene HIV-om i Hep c-om sansa je oko 8%10%.
Druga stvar, seksualni prenos je totalno redak..."" Razgovarala sam sa covekom iz farmaceutske kuce koja proizvodi Pegazus, i jasno i glasno mi je rekao da se PRENOSI SEKSUALNIM PUTEM, i da je to jedan od nejcescih puteva za prenosenje virusa medju partnerima, naravno pored transfuzije i svih onih drugih nacina. "
to je kompletno ne tacna informacija koju samo farmaceutcke kompanije propagiraju da bi naterale pacijente da se uplase i krenu i skupo i bolno lecenje. to im ( kompanijama) sada jako velika bitka posto uskoro ( u najgorem slucaju za najkasnije 5 godina) ali ja iz svog istrazivanja mislim do 2 godine, stize nova generacija lekova protiv hep-c. npr. takozvani protease inhibitors, trenutno lek kojeg ceo svet ceka se zove VX-950. ocekuje se da ovaj lek ubrza lecenje . predpostalja se da ce vx-950 da se daje u kombinaciji sa interferonom . ovaj moguci lek se upravo testira i do sada je pokazao odlicne rezultate( 2 nedelje i virusa nema) ali ima jos dosta testiranja pre nego sto ga mi vidimo.
lekari kazu da prenos seksualni putem kod parova koji imaju regularan sex oko 1% do kod ljudii koji imaju tonu sexksualnih partnera sansa se dize na 10% . ja sam bila udata 11 godina, i moj muz i ja smo imali sex na svakojake moguce nacine cak i kada sam ja imala menstruaciju i njemu nista. ja sam saznala za moj bedak 2 godine po rasturanju.
ja dda sam na vasem mestu ne bi verovala ljudima koji prodaju lekove.
Srecno svima[/quote]
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

hvala Melania, slazem se sa tobom u potpunosti, i meni je rekao Dr upravo te iste stvari.
draganadarija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 27, 2006 5:43 am

Post od draganadarija »

Ja sam se usudila i rodila devojčicu kojoj je sada sedam godina! Kada sam ostala trudna, lekar mi je rekao da do tog vremena u našoj zemlji nije bio zabeležen ni jedan slučaj prenošenja sa majke na plod, iako je zvanično bilo 0,5% opasnosti za to! Najinteresantnije je to što su se kod moje bebe pojavila antitela na hepatitis B, koji sam bez posledica preležala 1978 godine!?
Nemojte sebi uskratiti materinstvo iz straha!
Rosa39
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Avg 26, 2005 10:10 pm

Post od Rosa39 »

Zorana, ja sam upravo zavrsila godinu dana terapije protiv hepatitisa C, cekam konacni rezultat. Ovdasnji doktori , u Italiji, su slozni u tome da se oboljenje ne prenosi sa majke na bebu (samo se prilikom porodaja mora voditi racuna da ne dodje "krv na krv"). Kada pocne terapija ne sme se odrzavati trudnoca jer plod truju lekovi!
Za ove druge, ovdasnje misljenje i iskustvo da je najcesce prenosivo kod pedikira,manikira,zubara,bilo kakve lekarske intervencije....dakle gde god se ne sterilise dobro.......preko seksa je jako mala mogucnost opet mora doci "krv na krv" tj.da on ima neku ranicu a isto i ti. Ja licno svo vreme sam imala normalne odnose jer moj decko nije hteo prezervativ, i sve je ok! Ovde su me jednom prilikom cak i ispitivali da li su se kod nas nekada koristili oni stakleni spricevi i igle sto su iskuvavale (secate se) kazu da su i ovde postajale takve..... pa sumnjaju da je gomila sveta zarazena jos tada kad nije ni otkriven virus. Pozdrav svima.
Odgovori