hepatitis b
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
hepatitis b
Izasao sam sa devojkom koja ima hepatitis b, nisam imao seksualni odnos niti sta slicno. Samo smo se u toku veceri dva puta rukovali, na pocetku i na kraju. I sedeli smo zajedno oko 2 sata u kaficu. Interesuje me kako se ovaj virus prenosi i da li sam slucajno ugrozen posto bukvalno nista nisam imao sa njom. Koliko je to u stvari opasno? Hvala vam ljudi...
Re: hepatitis b
prenosi se putem krvi, putem seksualnog odnosa i sa majke na plod...
posto niste imali nista vise od toga sto si naveo, nisi mogao da se zarazis, nisi ugrozen...
hepatitis A se prenosi prljavim rukama...dok se B i C prenose gore navedenim nacinima...
posto niste imali nista vise od toga sto si naveo, nisi mogao da se zarazis, nisi ugrozen...
hepatitis A se prenosi prljavim rukama...dok se B i C prenose gore navedenim nacinima...
hvala. da ne brinem? da li je vasa preporuka da se ne vidjam vise sa tom devojkom?
nema potrebe da brines, to sto ces popiti pice sa nekim, popricati, rukovati se, ne predstavlja opasnost i ne treba izbegavati te ljude jer se na taj nacin virus ne prenosi! prenosi se sesksualnim putem i putem krvi, pa se tu treba cuvati i zastititi...
svako treba da bude upoznat sa nacinom prenosenja virusa i nacinom zastite, i lekar je tu da daje samo takve informacije...
jos jednom, bez brige, nisi mogao da se zarazis prilikom susreta koji si opisao...
svako treba da bude upoznat sa nacinom prenosenja virusa i nacinom zastite, i lekar je tu da daje samo takve informacije...
jos jednom, bez brige, nisi mogao da se zarazis prilikom susreta koji si opisao...
hvala vam mnogo.
-
milica m
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A postoji i vakcina protiv hep.B, vakcinises se i ne brines. 
nisam znao za vakcinu. koliko je to sigurno?
vakcinacija se obavlja u 3 doze tokom 6 meseci...vakcina je bezbedna sto se tice nezeljenih efekata...sto se tice efikasnosti dosta je sigurno, ali nije 100%, tako da covek ne moze da bude potpuno siguran da li je razvio imunost nakon vakcinacije...postoji test kojim se to moze utvrditi u odredjenom momentu po vakcinaciji...