hepatitis c

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
bojanava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 8:47 pm

hepatitis c

Post od bojanava »

pozdrav svima!treba mi savet,izgubljena sam u raznim inforacijama...u oktobru 2007 na elisa testu sam bila poz,predhodno bez simotoma.u aprilu radila pcr u pasteru i bio neg.,ponovila ga u oktobru i ponovo neg. ja i dalje ne prestajem da mislim o tome,htela bih da rodim,plasim se jako...molim za neku informaciju,nista mi nije jasno!HVALA :oops:
VOLIM ZIVOT
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja bih još jednom uradila elisu...... moguće je
ili da je bila greška,
ili da je virus protrčao kroz tebe,
ili da imaš mali broj kopija pa ga zato pcr ne detektuje.
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

Sto kaze majja...
Sto se radjanja tice, moja tetka boluje od tog virusa vec 15ak godina i skoro je, pre jedno godinu dana, carskim rezom, rodila zdravu devojcicu. Ukoliko sve odradis kako treba, sanse da virus preneses na plod su, reda velicina, <0.1%, a takve su i sanse da te udari auto i sl.
Ne brini. I da imas virus, a verovatno ga nemas, mozes slobodno da zatrudnis, a uz sve mere predostroznosti, i da rodis zdravo dete :D
Pozz
Cogito ergo doleo....
bojanava
Novi član
Novi član

Post od bojanava »

hvala na odgovorima,malo sam se utesila,iskreno nisam se nadala da ce se neko javnuti...sad sam happy sto mogu sa nekim da se posavetujem na ovu temu. volela bih da se to nikome nedesi,mislim na bilo koju bolest.mene je ova frka skroz poremetila,mislila samdesava se drugima,ali niko ne teba da ispasta na takav nacin.inace,zdravstveni sam radnik,to mi naprotiv ne olaksava posao i dalje sam jako opsednuta ,mada su mi transaminaze oduvek mirne idr sa vma mi je rekao da ne brinem,ali ne mogu da prestanem...verovatno sam pravi smor :roll: MNOGO MI JE DRAGO DA SAM VAS NASLA!POZZ!
VOLIM ZIVOT
Macaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2008 12:13 pm

Post od Macaki »

bojanava,
Ja sam pre pola godine prolazila kroz to isto sto ti sad prolazis. Ako malo pretrazis, nacices moju temu o hcv-u.
Meni je Elisa test bio slabo pozitivan i to cak tri puta, kao i Western Blot. Na kraju sam uradila Pcr na vma i rezultat je bio na srecu negativan ! :wink:
Pcr je najpouzdaniji, ako je tebi bio negativan, ne vidim razloga za brigu i za dalje testiranje. POZZ :D
bojanava
Novi član
Novi član

Post od bojanava »

bas si mi ulepsala dan,tako nesto me najvise obraduje,HVALA! :lol:
VOLIM ZIVOT
Odgovori