Hepatitis B???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Hepatitis B???
A jel moze da se Hepatitis B prenese preko escajga, soljica, casa, tanjira i takvih stvari koji upotrebljavaju oni koji su zarazeni (mada mi ovo jako rogobatno zvuci) odnosno oni koji imaju ovaj virus?
Naravno da ne moze. Virus se prenosi putem svih telesnih tecnosti (krvi, sperme, vaginalnog sekreta...) osim pljuvacke i znoja, jer se u njima nalazi u veoma maloj kolicini koja nije dovoljna da se infekcija prenese. A s obzirom da na pomenutim predmetima (casama, tanjirima, escajgu...) mozete naici samo na pljuvacku neke druge osobe, budite bez brige. Naravno, ako nema krvi od te osobe na tim predmetima, ili ako nema krvarenja desni u suprotnom bi krv mogla da se nadje i u pljuvacki. Pozdrav 
-
milica m
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sombrita je u pravu ne moze nikako putem escajga,bas konobaru u restoranu ne pricam da imam hepatitis B i da pribor posle mene baci ili sta vec
E, sad, ukoliko je to neko tebi izuzetno drag, neko sa kim se svakodnevno druzis, ako je to komsinica pa razmisljas o seksu sa istom
onda se vakcinisi. Vakcina kosta negde oko 800 dinara, primaju se tri, druga se prima mesec dana od prve, a treca posle godinu dana. U stvari, i bez obzira na trenutnu situaciju sa komsijom, zaista ne bi bilo lose vakcinisati se, jer nikada ne znas gde te taj virus ceka. Ja sam moj gotovo sigurno pokupila na jednom hidruskoj intervenciji, pa tako i kad odes kod zubara ne znas sta te ceka. 
Postovani,
dakle da pojasnim:
HBV infekcija se NAJCESCE siri parenteralnim putem:transfuzijama krvi,nepropisno sterilisanim instrumentima,ili penetracijom virusa kroz povrede na kozi;seksualnim putem,vertikalnim putem/sa majke na novorodjence/,dok je ORALNI put MOGUC ali REDAK.Cesto je put prenosa NEPOZNAT,ali je tu od znacaja blizak kontakt u porodici HBV-pozitivnih osoba ili kolektivu.
POZDRAV
dakle da pojasnim:
HBV infekcija se NAJCESCE siri parenteralnim putem:transfuzijama krvi,nepropisno sterilisanim instrumentima,ili penetracijom virusa kroz povrede na kozi;seksualnim putem,vertikalnim putem/sa majke na novorodjence/,dok je ORALNI put MOGUC ali REDAK.Cesto je put prenosa NEPOZNAT,ali je tu od znacaja blizak kontakt u porodici HBV-pozitivnih osoba ili kolektivu.
POZDRAV
Tacno, kao iz knjige prepisano!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]