A da, zaboravio sam da pitam, jel moze da se prenese poljupcem?
Hepatitis B???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Hepatitis B???
Pozdrav svima, mozda ce ovo mnogima od vas da zvuci smesno, ali mene zanima kako se sve moze preneti hepatits B? Znam za direktno mesanje krvi sa zarazene osobe, putem seksa, cetkice za zube, pribora za brijanje itd..., ali me zanima i kako se ne moze preneti. Prosto pitam se da li moze da se prenese ako mi taj neko ko je zarazen skuva kafu i ja je popijem, ako zazvonim na njegova vrata u smislu da dotaknem prekidac za zvonce, ako pijem npr. vodu iz iste case kao i on/ona, rukovanjem... Malo sam se uspanicio pa su mozda i ovi primeri mnogima od vas smesni, ali zanima me. A sve to jer sam saznao da je komsija zarazen. Pozdrav...
-
milica m
- Aktivan član

- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Aha....moze , moze na sve pobrojane nacine, ja bih ti savetovala da promenis zgradu u kojoj zivis
Salim se,naravno, razloga za paniku nema, nikakvih socijalnim kontaktom se ne moze preneti, najmanje dodirom. Najcesci put prenosa je tokom seksualnog odnosa, moze naravno i transfuzijom i sl. ali dodirom nikako. Ja imam hep.B, nikoga od ukucana nisam zarazila, ni muza sa kojim imam normalne seksualne odnose, kao ni dete koje sam rodila. Ako bas ne mozes da zivis u strahu da ce komsija da te ugrize i time zarazi, protiv hep.B postoji vakcina, mozes je primiti u svakoj privatnoj laboratoriji.
Ja pretpostavljam da su vasi ukucani vakcinisani,jer se to u vasem slucaju i preporucuje a naravno je u njihovom interesu.Inace potpuno se slazem da sa navedenim svakodnevnim aktivnostima nema nikakve sanse da se Hepatitis B prenese.I naravno tu je i vakcinacija.milica m napisao:Aha....moze , moze na sve pobrojane nacine, ja bih ti savetovala da promenis zgradu u kojoj zivisSalim se,naravno, razloga za paniku nema, nikakvih socijalnim kontaktom se ne moze preneti, najmanje dodirom. Najcesci put prenosa je tokom seksualnog odnosa, moze naravno i transfuzijom i sl. ali dodirom nikako. Ja imam hep.B, nikoga od ukucana nisam zarazila, ni muza sa kojim imam normalne seksualne odnose, kao ni dete koje sam rodila. Ako bas ne mozes da zivis u strahu da ce komsija da te ugrize i time zarazi, protiv hep.B postoji vakcina, mozes je primiti u svakoj privatnoj laboratoriji.