Interesuje me na koji nacin se prenosi hepatitis b. Naime zivim sa docimerkom koja je mozda zarazena.Njen pretpostavljeni se zarazio 97 godine i nedavno je dobio dijabetes, vjerovatno zbog hepatitisa, i hospitalizovan je.Kako je ta moja cimerka radila sa njim zajedno u kancelariji (i koriste isto posudje i wc) i ona je zabrinuta da je nije zarazio, a zajedno sa njom i ja..Taj njen pretpostavljeni joj je rodjak tako da nije mogla to dobiti putem seksualnog odnosa. Molila bih za savjet da li je potrebno da se testiram..U vezi sam i do sada nisam se odvazila ni na poljubac, a kamoli nesto vise..
Unaprijed veoma zahvalna!
hepatitis b
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Virus hepatitisa B se najcersce prenosi krvlju-koriscenjem zajednicke igle ili pribora za pedikir ili kod zubara (naravno i intimnim odnosom).
Ali, posto ga ima u telesnim izlucevinama, najbolje bi bilo (ukolkiko te sve to previse opterecuje) da se testiras posto je mogucnost izlecenja od ovoga virusa dobra (iako ne verujem da si ti u bilo kakvoj opasnosti sto se te zaraze tice, jer se taj virus ne moze preneti posudjem ukoliko se pridrzavas osnovne higijene).
pozdrav
Ali, posto ga ima u telesnim izlucevinama, najbolje bi bilo (ukolkiko te sve to previse opterecuje) da se testiras posto je mogucnost izlecenja od ovoga virusa dobra (iako ne verujem da si ti u bilo kakvoj opasnosti sto se te zaraze tice, jer se taj virus ne moze preneti posudjem ukoliko se pridrzavas osnovne higijene).
pozdrav